hur man ordentligt hand om hamstrar bebis dvärg

Om du har en bebis i familjen, vet du nu hur stort ansvaret är att ha ett barn i huset. Bebisar kan inte försörja sig och kommer att förlita sig på de vuxna för deras behov. Detta är också sant med hamstrar bebis dvärg. Lämplig förberedelse för det kommande av dessa baby hamstrar är ett måste.

Efter förlossningen till hamstrar bebis dvärg, bör du ge alla moderns behov att se till att hon är frisk och glad. När du märker att barnen redan stultande runt, har du nu ett större ansvar eftersom du kommer också att sköta sina behov.

Inom de närmaste 2 veckorna, bör mamman känner sig alltid lugn och bör inte störas. Du kan behöva sätta buren i en lugn och säker plats i huset. Rör aldrig de nyfödda barnet hamstrar. Bebisarna är ytterst sköra och det är lätt att få dem en skada. Ett annat skäl är att om du alltid hålla ett barn, kan det ta på din doft. När detta händer, kommer mamman inte känner igen en sådan doft och kommer antingen lämna barnet, eller ännu värre, äta dem!

Den enda gången när du ska komma nära buren är matdags. Ge färskvatten och mat varje dag för att säkerställa en frisk mamma. Eftersom du är van att städa buren varje vecka, måste du avstå från att störa mamman. Bara ta ut de smutsiga delarna och ersätta dem med nya.

Tänk om barnen råkar lämna boet? Du bör inte ingripa, men försök att kontrollera om mamman hämtar barnet eller om barnet har redan funnit sin väg tillbaka till boet. Om du tar barnet, kommer mamman känner sig rädd och tenderar att försvara det som kan orsaka skada på spädbarn. Om du verkligen känner behov av att kolla på barn, måste du ta ut sin mamma först.

Bebisarna är redo för sina nya hem i 28 dagar. Du måste nu kontakta vänner eller släktingar som vill äga en dvärg hamster även om barnen fortfarande är en vecka gammal. På den andra veckan, kan du ge nu vatten för spädbarn. Försök att sänka suspenderade vattenflaska så att barnen kan nå dem. När ungarna är 11-14 dagar, öppna sina ögon ännu. Försök mata barnen med havre, äggröra eller hårdkokta ägg, kokta grönsaker, ost, vindruvor, päron, kiwi, och många andra frukter / planteras.

Du kan också hålla barnen efter tio dagar men vara vaksamma på de reaktioner hos modern. Du kan tala om kön av barn när de redan är 21 dagar gammal. Vid denna tid, kan du skilja hanen från honan. Att få ytterligare burar är en bra idé. När barnen har nått sin 28: e dag, kan du ge nu dem till deras framtida ägare som ska ta hand om dem.