hur man tar hand om en hund med bakre förlamning

Spinal skada är en av de mest allvarliga sjukdomar som kan påverka hundar. Om din hund husdjur förvärvar denna skada, kan det drabbas bakre förlamning. Detta beror i de flesta fall, är poängen med skador och neråt de mest utsatta. När detta händer, kan din hund inte längre röra sina bakben.

Tyvärr kan detta tillstånd av din förlamade hund vara permanent. Veterinära undersökningar visar att det finns endast ett fåtal fall som bakre förlamning behandlas. Som någon som behandlar din hund som en riktig bästa vän, kommer du säkert att fördubbla dina ansträngningar för att ta hand om det.

En av de mest angelägna frågorna i att ta hand om en förlamad hund är dess renlighet. Din hund kan ha utbildats innan att uträtta sina behov endast på den plats du har angett. På grund av sin nuvarande situation inte kommer att kunna följa de regler som du anger innan. Oftast får den besluta att bara skita i den plats där det stannar. På grund av detta, måste du regelbundet rengöra din hund och det område där det stannar oftast. Bada din hund och rengöring sin plats i huset förebygger sjukdomar som bara kan skada det mer.

Det är hundens natur att röra sig mot vad de är intresserade av, särskilt om det är fortfarande ung. Således kan ditt husdjur försöker att gå eller röra sig även med den bakre förlamning. Medan du gör detta för mycket, kan din hund drar bara dess bakre och utveckla sår och utslag i processen. Problemet är att du inte kan berätta för din hund att bara stanna på en plats. Samma som människor, de också vill övervinna sina bristfälligheter. Det bästa du kan göra är att ge ditt husdjur med ett sätt att vara mobil, såsom en hund rullstol.

Med en hund rullstol, kan ditt husdjur enkelt flytta från en plats till en annan. Det kanske inte kan engagera sig i några av de roliga aktiviteter som kräver så mycket kroppslighet men, åtminstone, betyder inte bli uttråkad bara dåsar i ett hörn hela dagen. I själva verket kan det gå redan tillbaka till uträttar sina behov i fläcken som du en gång tilldelats för det. Genom att få tillbaka en del av sin normala rörlighet, kommer din hund inte längre lida mycket från dess bakre förlamning. Promenad runt huset görs återigen möjligt, vilket är en bra coping mekanism för det.