hur man tränar chihuahua valpar lätt

Utbildning chihuahua valpar kan vara tufft men givande. De verkar ofta ha ett sinne för sig. Förstå rätt sinnesstämning du behöver vara i är viktigt.

Det första man måste göra när man börjar träna ett djur är att vinna deras förtroende och respekt. Samma sak gäller när du tränar din valp eller hund. En hund är en flock djur och därmed har ett behov av att vara antingen topp hund eller en efterföljare. Du måste göra det mycket klart från början att du är toppen hund och ditt husdjur är efterföljare. Detta är det första steget mot den grundläggande utbildningen för ditt husdjur.

När hunden har lärt sig att älska, respektera och lita på dig att de kommer att ha en lättare tid med följa dina leder och kommandon. Du kan inte tvinga förtroende eller respekt de måste förtjänas precis som för människor. Positiv samverkan är ett sätt att få din fyrbenta vän att lita på dig. Du kommer bli förvånad över hur snabbt hunden kommer att lära av er när detta förtroende är etablerat.

En hel del nya hundägare kan förväxla kärlek och tillgivenhet för respekt och tillit. Även om det är bra att duscha din valp med kärlek är det viktigare att vinna deras förtroende. Du ska aldrig låta valp eller hund för att komma undan med de dåliga saker som de ibland gör. Du måste ange beteendemässiga gränser som din hund kommer att sakta lära sig att följa.

Tro det eller ej en hund faktiskt kommer att vilja ha dessa gränser eftersom den påminner gränser som den översta hunden i en förpackning. Varje hund i flocken vet vad de är ansvariga för och vad som förväntas av honom / henne och de vet var de står i rangordningen. Denna struktur gör det möjligt för hunden pack att fungera ihop och överleva och din hund är faktiskt söker denna typ av ledarskap från dig. Om de inte får detta ledarskap från dig, kanske du upptäcker att du har en mycket rädd och mycket förvirrad husdjur på händerna vilket är något du säkert vill undvika till varje pris.

Lycka till på att utbilda dina nya chihuahua valpar!