hur man tränar en häst att buga – enkla steg

En häst är en så rolig och intelligent djur. Liksom de flesta husdjur, kan hästar tränas att göra konster. För så länge du visar dem att du är i kommando, hästar är benägna att följa och göra vad du säger till dem att göra. Undervisning en häst med trick som ler, kysser, krafsar eller skakar hand är ganska enkel. Allt du behöver är praktiken, tålamod och en del knep. Men en rolig sak att lära sig är hur man tränar en häst att buga. Eftersom de flesta hästar gå tävlingar och uppvisningar, klokt det att lära dem att ta en pilbåge. Det är också ett sätt att lära hästarna hur ödmjuka sig inför sina herrar.

Hur man tränar en häst att buga är lätt som ett, två och tre. Det första du gör är att ta en behandling som en häst älskar, oavsett om det är morötter, kakor, bröd och vad inte. Väl inne i ladugården eller på en sluten fält, dra behandla mot hästens mun och har honom lukta på maten. När han luktar maten han kommer sannolikt att äta det, eller åtminstone har lust att.

Vad du ska göra härnäst är få maten ner mot marken. Detta är när hästen gör bågen positionen, eftersom han kommer att följa där maten går. När huvudet går hela vägen ner, säger fören som cue ordet, och sedan ge honom en behandling. Sedan lät honom komma upp igen och muta honom med en annan behandling. När han böjer sig ner tillsammans med din cue ord, belöna honom igen. Gör detta flera gånger tills han böjer ner utan en behandling och endast din bot ord. Din cue ordet måste vara stark och tydlig. Du kan fortsätta att ge honom behandlar där efter. Hur man tränar en häst att buga är så enkelt.