hur man tränar en häst att leda ordentligt

En häst ska vara avslappnad innan den kan hanteras korrekt. En tränare kommer säkert att ha en svår tid försöker de sätt på hur man tränar en häst att leda om det inte är samarbetsvillig. Och om en häst inte är ordentligt utbildad för att leda, kan det vara aggressiva och farliga. Så, har en tränare att utöva uthållighet och tålamod för att framgångsrikt träna sin häst att leda. För att göra detta måste han få ett grimskaft och en passande grimma först. Sedan måste han fånga sin häst och placera grimma på det. Dock måste han se till att det är rätt storlek för sin häst.

Sedan måste han få ledningen repet och börja röra hästen med det. Han måste dra korsa vägar på baksidan av hästen och dess bakdel. Därefter måste han försöka gå tillsammans med sin häst. Men han måste se till att detta steg om hur man tränar en häst att leda görs med tillräcklig noggrannhet. Han får inte vara kraftfull när ber sin häst att gå. Då måste han vända sig till sin vänstra eller högra kraftigt och låt hästen gå runt om den vägrar att följa honom. På detta sätt kommer hästen inte vara rädd men det kommer att lära sig att följa order.

Tränaren måste leda sin häst mot en plats där hans häst är obekant med, för om det är mycket bekväma med sin omgivning, kan det inte deltar i utbildningen. Det måste också finnas bly i några riktningar som innehåller skarpa svängar, back up och framåtriktad rörelse. Sedan måste det stoppas på olika platser genom att dra den nedåt. Men om den vägrar att följa detta drag om hur man tränar en häst att leda, kan instruktören sätta press på nosen för att fånga uppmärksamheten.