Hur ser du efter kycklingar

Söker efter kycklingar är inte så svårt när du har coop och köra byggas ordentligt. Coop måste vara stor nog att rymma alla dina kycklingar så de kommer vara nöjd i sitt hem. Du måste se till att det finns 4 kvadratfot för varje höna. Du måste också medge utrymme att sätta matare och maträtter vatten. Var och en för att rymma upp till fyra kycklingar och de bör vara i nivå med kyckling ryggar. De kommer att behöva bon där att lägga sina ägg. Även fyra kycklingar till varje bo. Se till att varje boet har sängkläder så äggen inte kommer att bryta när de landar på golvet boet. Deras sittpinnar bör ligga på en nivå ovanför matare och rätter vatten och bon men absolut inte direkt över dem. I själva verket, för att underlätta rengöring, kan det vara en bra idé att placera någon slags bricka under sittpinnar för att fånga deras spillning. Se till att det finns gott om strö så kycklingarna kommer ha en mjuk yta att gå på och kommer att absorbera deras spillning och någon lukt. Det rekommenderas att du använder tall träspån för sängkläder och det bör vara minst 1 cm tjock. Körningen bör vara tillräckligt stor så att varje höna ska ha 6 ½ kvm ft vardera. Ju mer utrymme de har desto gladare blir de. De har fri sträcker födosök i gräs och löv och letar efter insekter.

Det är också viktigt att du skyddar dem från rovdjur, av vilka det finns många. En bra lång, robust staket runt körningen och coop kommer säkert att hjälpa. Stängslet bör placeras i ett dike omkring 12 inches djupt att skydda kycklingarna från tunneldrivning djur. Stängslet måste vara tillräckligt hög för att hålla djuren som hoppar. Såsom en räv som hoppar så mycket som 8 meter hög. Det kan vara en bra idé att sätta någon form av nät över toppen för att skydda dina kycklingar från fåglar som hökar. Det kan också vara en bra idé att bygga coop om en fot över marken så att kycklingarna att köra undertill om så behövs.

Kycklingar är roliga att titta på. De har alla sin egen personlighet och du kommer att hitta dig själv att namnge dem.

De är relativt lågt underhåll. Du behöver bara se till att de har färsk mat och rent vatten dagligen. Hönor gillar inte smutsigt vatten och om det inte hålls rena att de inte kommer att dricka det och de kommer att bli uttorkad snabbt som skulle få dem att bli sjuka och till och med dö. Därför anledningen till att hålla vattnet skålen på en nivå med ryggen, de är mindre benägna att komma in i det och få det smutsigt. Coop bör rengöras minst en gång i veckan och se till att deras sängar är torr och fräsch.