intresserade av att lära om den brasilianska mastiff

Den brasilianska Mastiff är en stor, majestätisk hundras. Det är kraftfull och atletisk. De är väldigt beskyddande av dem som tar hand om dem, och de tenderar att bli bifogad. Trots sin storlek är enorm, har de fortfarande otroligt smidighet, snabbhet och mod. De är utmärkta jägare, vakthundar, och simmare. Rasen är mycket säker, och de tydligt föredrar sällskap av sina ägare i motsats till främlingar som de inte kan lita på.

Den brasilianska Mastiff är en ras som nyligen har utvecklats endast i 19th century. Tänk dig en korsning mellan en Mastiff och en spårhund. Det är vad en brasiliansk mastiff. Kanske du vet att denna hund vid hans andra namn, Fila Brasileiro.

Denna stora hund var uppvuxna ursprungligen för att skydda odlingar i Brasilien. Inte överraskande, inkluderat förfäder denna hund Spårhundar, mastiff och bulldogs av europeiskt ursprung. Förfäderna av denna hunden fördes till Sydamerika av conquistadorerna.

Rasen var inte bara används för att skydda och bevaka men också fungerat som en följeslagare för jägare. De användes för deras massiva storlek och överlägsen förmåga att spåra. Den Mastiff faktiskt skulle söka rov, granska det, och var brukar kunna fånga den. Det är denna jakt förmåga som gav rasen dess ursprungliga namn. Ordet “Fila” på portugisiska betyder att inneha eller att säkra, och det är precis vad den brasilianska Mastiff gjorde vid jakt.

Den brasilianska Mastiff är en av de få raser som selektivt fötts upp för att hålla sin motvilja för människor att det inte var upp med. De behövde denna inneboende kvalitet för att göra dem bra guard dongs. Denna kvalitet bedöms ett plus och även i hund visar uppfödda inte straffar det de attackerar en domare, om domaren har berört dem.

Idag är rasen fortfarande används som vakthundar till sin familjs egendom och plantager i Brasilien. De har spridit sig till Nordamerika och Europa, men inte i stora antal och är fortfarande ganska ovanligt i dessa andra kontinenter. I Brasilien rasen värderas högt och flikiga, inte bara som väktare utan som en vän och trogen följeslagare till sin familj.

Om den brasilianska Mastiff har vunnit ditt hjärta och du funderar på att äga en – akta dig. Medan Mastiff som en allmän ras är en vildsint vakthund, var den brasilianska Mastiff uppvuxna att gå ett steg längre för att faktiskt misstro och motvilja främling. Detta innebär att han behöver mer tillsyn och förståelse än din genomsnittliga hund.