jack russell valp vård råd

Med varelser som är ständigt full av liv och aktivt kan vara kul att vara runt. Att ta hem en Jack Russell terrier som en ny medlem i familjen kan tillgodose i lycka och nöjen till din familj. Spark upp en trevlig och harmonisk obligation med din terrier genom att vara kunnig om de metoder för en riktig Jack Russell valp vård.

Letar efter ett husdjur och se till att det är bekvämt i sitt nya hem kan bara träna med laginsats från alla medlemmar i ditt hushåll. Innan du kan även ta hem valpen, rally alla runt och varna dem om hur man ska vara varsam om hantering av valpen. Detta är särskilt viktigt om du har små barn hemma. Även fet av naturen, Jack Russell terrier har en mild strimma så bra så länge den lämnas ensam när du sover och hanteras ömt.

För att avvärja separationsångest i ditt nya husdjur, ge det så mycket komfort som möjligt. Det kommer att bli rastlös när det tas bort från sin mamma för första gången så det är klokt att ge liknande varma, tröstande effekter det brukade få: ett varmt vattenflaska under bladen och ljudet av en tickande klocka kan lugna och så småningom ta bort sin ångest.

Hund livsmedel förbättras kontinuerligt av sina tillverkare att ingjuta så mycket näringsvärde i sitt innehåll som möjligt. Du kan bli överväldigad av de till synes oändlig mängd valmöjligheter. Det skulle vara bra om du håller dig till samma typ av livsmedel det tidigare handler hade matat valpen med. Vad mer, är det en bra väg för övergång så valpen kan anpassa sig till sitt nya hem.

En skicklig Jack Russell valp vård utnyttjar positiva förstärkningar för att dra ut det önskvärda beteendet du vill få ut av din valp. Du kan använda hundgodis att uppmuntra bra beteende och belöna ditt husdjur varje gång de har reagerat positivt på dina kommandon.

Även lådor kan framstå som stötande, skulle djuren uppskattar verkligen att ha sin egen bit av territoriet. Visa dina kunskaper i Jack Russell valp vård genom att se lådan av dina terriers hålls rena hela tiden. Använd ren, färsk lakan och kuddar så det har en obefläckad plats att ligga och vila på.

Även kontrollen är viktigt att utbilda en så dominerande och energisk hund som en Jack Russell terrier, gör en bra Jack Russell valp vård hjälp av mjuka metoder att ansvara för uppförandet av valp. Använd aldrig trånga kragar och väljer bara infällbar koppel. På så sätt har du kontroll över din valp när den utövar en bra mängd frihet.