kalkon avel för nöje och vinst

Om du gillade höja några bebis kalkoner varje gång på ett tag, kan du överväga att höja några till vuxenlivet och prova kalkon avel för nöje och vinst. Det är inte så svårt att göra och det finns inte mycket skillnad mellan vad du redan gör, har du bara ett fåtal vuxna kalkoner hängande runt och titta på dem höja spädbarn.

Den bästa delen om att höja din egen kalkoner är det faktum att de är dina män och kvinnor, och att de skulle ha redan fastställt sin rangordning. Om du inte höja din kalkoner tillsammans men köper vuxna avelskalkoner, måste du låta dem bosätta sig i en flock och upptäcka sin egen rangordning innan häckningssäsongen.

Du vet att det är häckningssäsong för dina kalkoner när män började stoltsera. De kommer då att täcka de kvinnliga höns på en regelbunden basis för perioden på ca en vecka. Hon kommer då att börja lägga sina ägg i holken du angav, om hon inte lägger dem i lådan, prova en annan holk. Kalkoner är inte super särskilt, men de vill att deras holk tillräckligt stor för att vara bekväm, och tillräckligt liten för att vara skyddande.

Kalkoner lägger ett ägg om dagen, och kanske ge en ledig dag här och där. Och sakta men säkert under en period av en vecka de kommer att fylla sitt bo och börja inkubering av ägg.

Naturligtvis kan du ta äggen bort, få en kalkon inkubator och inkubera dem själv, kläcks de inom cirka fyra veckor. En spännande tid, särskilt om du har barn i huset.

När dina kalkoner är friska, kan du börja sälja barnen till andra individer som vill ta en bit av kalkonkött själva. Se till att dina kalkon barn är friska när du säljer dem, eller, höja dem själv och säljer dem som vuxna kalkoner redo att äta.

Det finns många fördelar med att avelskalkoner, speciellt om du är en att vilja höja dem organiskt. Genom avel din egen kalkoner du vet att de är ekologiska från få gå, och det är verkligen trevligt om du låter dem frigående. Du kommer fortfarande att behöva en kalkon hus för lä och skydd mot rovdjur, men att låta mamma och barn ut under dagen till området är bra för alla kalkoner och ger dig friska barn fit kalkon och mamas.

Så, oavsett om du höjer dina kalkoner för kött eller att få några uppfödare av ditt eget, börja med de friskaste kalkoner du kan och du kommer att vara säker på att få den friskaste av barn genom avel kalkoner för nöje och vinst.