katt beteenden varför katter gör vad de gör

Att anta en herrelös katt är ett alternativ för dem som önskar en katt för ett husdjur. Detta sagt, bortsprungna katter erbjuder ett unikt och ibland svår utmaning för dem som vill anta dem. Många katt beteenden är ofta missförstådda, så man måste ta en hel del omsorg och förståelse om de ska vända en vild katt i ett lyckligt hus husdjur.
Det finns många sätt en katt kan lätt anpassa sig till dig. Antagandet processen börjar oftast när en katt ger sitt samtycke genom att börja interagera med dig. Ett sätt att tjäna sitt förtroende är genom att ge honom mat. När han tar det du vet att du långsamt riva sina handelshinder. Genom tålamod och uthållighet kommer du att belönas med hans tillit.
Det är underbart att ha en kattunge i ditt hem. Men katten beteenden som katt repa, kissar i hela huset, och jakten på bytesdjur kan inte godtas. Innan du är redo att hitta ett nytt hem för ditt husdjur, göra en del efterforskningar. Du kan hitta en lösning på de problem som kommer att göra dig och ditt husdjur glad.
En katt klösbräda är ett användbart verktyg för att avskräcka din katt från repor på dina väggar eller möbler. De finns i många olika storlekar och tillverkade av olika material för att locka din kattunge att repa. En djungel gym är också ett bra verktyg för att bli av med några av de uppdämda energi kattungen har och även ger honom en trygg plats att sova
Om du vill att din hankatt att sluta spraya urin för att markera sitt territorium är det viktigt att ha honom kastrerad. Även kastrerade katter är mindre aggressiva mot andra hankatter så att din katt inte kommer att ha lust att slåss andra hanar och därmed förbättra sin hälsa.
Din nya kattunge placerar en hårig eller befjädrade varelse vid dina fötter, var inte orolig det är normalt katt beteende. Alla katter behöver jaga väder det är en mus eller en nyckelpiga särskilt om du hade antagit denna katt som hade att överleva på egen hand ett tag. Älskar honom, inte krångla på honom för att göra det som är helt naturligt.
Undvika resolution till sådana katt beteenden kommer att resultera i en dålig relation mellan dig och din katt. Om du hindrar din katt från jakt, kommer detta helt säkert få på nerverna eftersom katter behöver ett sätt att kanalisera sin energi. Om du älskar dina möbler alls du måste gå till deras behov av att skrapa och spraya. Detta är anledningen till dessa grundläggande katt beteenden är bra att lära sig, speciellt när man antar strays.