katter tick kontroll

Ingenting kan vara så irriterande som att se en fet fästing stadigt fäst dina katters skinn. Förvisso så är din katt husdjur lika irriterad som du. Dina katter fästing problem är något som inte kan ignoreras. Bortsett från det faktum att dessa är blodsugande parasiter, kan dina katter fästing problem också leda till andra medicinska komplikationer såsom blodförgiftning, kattdjur gulsot och cytauxzoonosis, vilket är en mycket dödlig form av fästingburna sjukdomar.

Och för att göra saken värre, kan dina katter fästing problem föra vidare till dina andra husdjur också, och kanske även för dig. En okontrollerad angrepp av katter fästing kan leda till kryssa återfallsfeber, meningoencefalit (virusinfektion i det centrala nervsystemet) och borrelia.

Även om många människor befinner sig ute på olika medicinska och kemiska katters förberedelser kryssa kontroll, skulle många av våra katt följeslagare har hellre ingenting att göra med dem. Försök bara att föreställa sig att ge ditt husdjur katt en bra blötläggning och skrubbning med en loppor och fästing repellerande schampo. Eller har du någonsin försökt att ge ditt husdjur regelbundna doser av katter “tick mediciner? Inte bara kommer du löser inte dina katter fästing problem, men du kanske också repas för alla dina problem. Lyckligtvis finns det mer organiska katters tick kontrollåtgärder du kan träna i ditt hem. Några av dessa katters tick åtgärder är:

Ett. Satsa på en hälsosammare kattdjur diet. Många veterinärer numera förespråkar en mer balanserad diet som ett sätt att naturligt bekämpa katters fästing problem. Titta på ingrediensförteckningen på förpackningen för ditt husdjur mat och välja de som har mindre artificiella ingredienser, och mer organiskt mat grejer. Välj också de som har allt från kött till grönsaker.

Det sägs att en del av våra katters fästing problem kan härrör från en dålig kost, eller för att vara mer exakt: från den vegetariska kosten som vi nu tvingar på många av våra husdjur. Denna modefluga är förhärskande idag. Men saken är: katter är köttätare – har alltid och kommer alltid att vara. Våra katt följeslagare behöver en hälsosam dos av kött i syfte att upprätthålla sin inre balans. Så om du vill slåss dina katters fästing problem organiskt, se till att du lämnar ditt husdjur med väl avvägd, men icke-vegetariska rätter.

2. Använd ceder och eukalyptus kompost eller flis. Om du har en trädgård, prova att använda ceder och eukalyptus kompostmaterial. Detta är en av de säkraste och mest ekologiska katters åtgärder kryssa kontroll du kan hitta. Doften av dessa kompost typer är tillräckligt för att avvärja och bedövar de flesta former av katter fästing. Använd flisen inomhus, men försök att hålla sig borta från dina husdjur eftersom dessa kan bli giftiga när förtärs av misstag.