koi symbolik betydelser

Symboliken i Koi är en av de goda aspekterna av Koi fisk som ledde till dess popularitet. Det är föremål för legender och myter som berättar om många av dess egenskaper. Den Koi är känd som en fisk med många användare egenskaper som engagemang, vitalitet, djärvhet och unikhet.

Bildspråket i Koi kom till på grund av de många legender som omger denna magnifika fisk. En märklig legend berättar om hur en unfearful Koi simmade upp Gula floden i Kina. Den simmade outtröttligt mot tuffa ström, runt varje krök och mellan många stenar och växter. Äntligen, det hade att klättra upp en förhöjd vattenfall. Inte avskräckt började den sin uppstigning. Trots den robusta kraft mot det, lyckades Koi att nå toppen av vattenfallet och där det förvandlas till en vinkande drake.

Denna historia påminner egenskaper uthållighet, viljestyrka mot alla odds, stort mod, entusiasm för att ta risker, vitalitet karaktär, entusiasm till motsats till allmänna åsikter och många andra. En berömvärd kraft av Koi är mod. Det är underförstått att så fort en Koi fångas av fiskare, skulle det inte kämpa som andra fiskar. När placeras på skärbrädan, skulle Koi fladdrar inte runt och försökte få bort. Som ett alternativ, skulle det ligga fortfarande väntar sitt dödsolycka som den japanska samurajen. Med detta är det Koi också en symbol för manlighet, mod och en entusiasm för att offra.

En annan enhet Koi symboliserar är livslängden. Det är nog den fisk med den längsta livslängden. Den äldsta Koi dog 1977 i Japan vid en ålder av 226!

Det är hur Koi har blivit en symbol för så många trevliga egenskaper. Många människor i dessa dagar använder Koi symbol i olika former av konst som måleri, skulptur och kropp konst som tatuering. Den Koi har visar sig vara ett konstföremål i smycken, kläder och prydnadssaker för att förbättra ett hus.