komplett katt utbildning varför katter får så grov

Cat utbildning handlar om att styra våra katter naturliga instinkter. Det är där den stora debatten kommer in. Kan en katt vara utbildad för att ändra vad som kommer naturligt? Först måste vi förstå precis vad “naturligt” sätt att en katt.

Det finns tre grundläggande jakt drag hos katter: stalking, jagar och pouncing. Först, klockor katten sitt byte, sedan väntar, jagar och kastar. I det vilda katter har gott om chanser att jaga, men vi verkligen inte vill att våra husdjur till chans och kasta sig över våra fötter eller ens våra ansikten när vi fastställer.

Pouncing på folks ansikten kan vara ett svar på nyfikenhet över snabba ögonrörelser under REM sleep.They ‘re inte gör det skada oss. Det är rörelsen som de resond till.

Katter skrapa och markera att de är territoriella. Sprätta uppfyller även katterna fysiskt behov att kasta gamla spik slidor och utöva sina muskler.
En katt bli ännu territoriella kring sin favorit stol. Detta gäller särskilt när det finns mer än en katt i huset. Även om de umgås för det mesta, har sin favorit stol till sig själva kan orsaka konflikter.

Cats ‘viktigaste formen av spelet innebär bita och sprätta i “vinnaren tar allt” strider, vare sig med en annan katt, en leksak mus, eller din hand. Ibland biter startar när din katt är bara bli klappad.

Medan vissa katter älskar att bli klappad i timmar i sträck, kommer ibland en katt blir överstimulerad av en eller annan anledning, och du kommer att sluta. Din katt kommer att signalera sina känslor med avsmalnande ögon, drog öronen bakåt och sedan den oundvikliga svans-surrning. Detta leder ofta till att katten biter när alla andra varningar ignoreras. Regeln här är att titta på kattens signaler och sluta whento blir för mycket för din katt.

Att förstå alla dessa beteenden är en viktig del av katten utbildning. I själva verket är det grunden.