livsmedel som kaniner kan äta

Så vad kan en kanin äta? Vilka typer av livsmedel är säkra för en kanin? Här är några praktiska mat tips för den som äger kaniner. Det är relativt lätt för att veta vad som är rätt mat för en kanin och vad är inte. En sak att tänka på är att kaniner har en konsekvent diet. Om de äter något som inte ligger i deras kost och det införs alltför abrupt till dem då det kan orsaka hälsoproblem för kaninen.

Många webbplatser och praktiska guider varierar på vilka typer av livsmedel hatten en kanin kan äta för att hålla sig frisk. Alla av dem säger att kaniner behöver färskt hö och vatten hela tiden för dem att hålla sig frisk. Det finns några olika typer av hö (alfalfa, timotej och havre). Den viktigaste av dessa tre är timotej hö (aka gräshö). De andra som är anständigt, men inte som en huvudsaklig källa till mat för kaninen. Så timotej hö kommer att vara den huvudsakliga källan till kosten för kaninen. De behöver detta hö för att hålla deras matsmältningssystem i balans. Utan hö, kan kaninerna få långsiktiga skadliga effekter på deras matsmältningssystem orsakar dem att vara sjuk.

Pellets är en bra sekundär källa till mat för dem. Det kommer att finnas många olika sortiment av pellets. Pellets enbart pellets med frön och pellets med godsaker. Du ska nog bara köpa väskan som är pellets bara och se till att du titta på etiketten och identifiera om pelletsen är höga i fiber (16% eller högre). Om du vill köpa de väskor som har pellets och andra diverse livsmedel (frön, godis, etc.) kan du fortfarande, men tänk på dessa livsmedel är ohälsosamt ges i stora mängder. Så om du ger dem till dina kaniner använda den sparsamt. Aldrig har detta som din huvudsakliga källa av mat för kaniner.

En sundare föda än pellets är grönsaker och frukter. Vegetabilisk är hälsosamt för kaninen och så är frukter. Men frukt ska ges med måtta, på grund av sockerhalten. Bara ge grönsaker och frukter till kaniner när de är sex månader gamla. Introducera livsmedel mycket långsamt. En liten bit i taget. Och försök att införa en enda frukt eller grönsak i taget så att deras matsmältningssystem kan justera. Du kan rubba kaninens matsmältningssystem om du ger dem olika typer av livsmedel för fort. Detta kommer att göra dem sjuka och de kommer att ha diarré och andra diverse problem. Du och kanin inte kommer att vara i en mycket glad stämning. Kom ihåg att detta är en sekundär källa till mat. Måttlighet är nyckeln. Det finns en länk i resurs rutan som visar en lista över vilka frukter och grönsaker som är säkra att kaninen. Det är bäst om du skriver ut listan och lämna det någonstans där alla kan se det. Nästa gång när du kommer till butiken kommer du att veta vilka typer av mat din kanin kan äta.