loppor in och ut är att bli av med de där irriterande critters

Bleh – loppor! ‘Tis säsongen – är du beredd? Det är inte bara hemma där du måste vara redo heller. Olika geografiska områden har olika klimatförhållanden så loppan säsongen varierar beroende på var du är – håll det i åtanke om du är hemma eller på resa. Något annat att vara medveten om är att loppor, i olika skeden av deras äckliga liv, kan överleva inomhus även under det kalla vädret. Här följer några användbara fakta om loppor och information om hur du kan hindra dem från angriper dina husdjur och ditt hem.

Även om det finns mer än 2000 kända arter och underarter av loppor, kallas endast en klass av loppor på “kattloppa” är att skylla för nästan alla loppor finns på katter och hundar i USA. Vad är riktigt skrämmande är att det finns bevis för loppor som går ända tillbaka till dinosaurie eran vilket innebär att de uppenbarligen inte går bort av sig själv – desto större anledning att göra något för att skydda dina husdjur och familj.

De flesta loppor kan överleva i genomsnitt två till tre månader utan att “livsmedel”, som faktiskt är det blod som de suger från sina “värdar”. En kvinnlig loppa förbrukar 15 gånger sin egen kroppsvikt i blod dagligen! Du bör också veta att medan vuxna loppor suger blod från en katt, hund eller annat däggdjur, deras larver lever och livnär sig på organiskt avfall i värddjurets miljö – det är ditt hem! Var medveten om att vissa loppor kan hoppa 150 gånger sin egen längd – som kan jämföras med en människa hoppar 1.000 meter. Så om du råkar se en loppa, kan det finnas mer än 100 avkommor eller vuxna hotande närheten i möbler, mattor eller på ditt husdjur.

Nu ska vi prata om hur man kan förebygga dessa grova små parasiter från att komma in i ditt liv och hur man kan bli av med dem om de gör. Som sällskapsdjur ägare, är en av dina viktigaste uppgifter att hålla ditt husdjur friska. Att ta dem till veterinären för sin årliga hälsokontroller är mycket viktigt. Medan du är där, se till att prata med din veterinär om en loppa förebyggande metod för dina fyrbenta vänner som Advantage, Advantix eller Frontline. Vissa produkter kan också bidra till att förhindra fästingar förutom loppor.

Om du ser loppor på ditt husdjur eller i ditt hem, vidta åtgärder omedelbart. Inte bara är loppor en enorm irritation, men de kan också överföra sjukdomar och bandmask. Om ditt hem blir angripna, kommer du antagligen behöva köpa loppa bomber – se läsa och följa anvisningarna noga och kontakta din veterinär för att få ytterligare råd och lättnad för ditt husdjur och familj.