marsvin kost

Marsvin är växtätare och gräs är deras naturliga diet. Växtätare kräver en hel del C-vitamin eftersom de inte kan göra sina egna. Till skillnad från andra däggdjur som syntetiserar sin egen C-vitamin marsvin få sin dagliga behov från råa frukter och grönsaker eller genom kosttillskott.

Hö är en viktig del av ett marsvin kost. Hö tjänar två viktiga syften. Det är högt i fiber som stöd i matsmältningssystemet hälsa. Ett marsvin tänder växer hela tiden, är deras kindtänder används för slipning växtmaterial, bör en god tillgång på hö finnas tillgänglig hela tiden för att hålla sina tänder trim.

Oxbow Cavy Cuisine pellets är bra för vuxna marsvin. De är höga i fiber, har en balanserad kalcium till fosfor, och är berikade med stabiliserad vitamin C. De är dock inte rekommenderas för marsvin under 6 månader gammal. Timothy Hay och marsvin pellets mix är god marsvin mat, men din marsvin kost bör också innehålla gröna bladgrönsaker, råa grönsaker och färsk frukt.

Grönsaker och örter som är säkra: Kale, grönkål, senap greener, kålrot greener, romansallad, spenat, ärtor, selleri, morötter, palsternacka, persilja och basilika. Röd eller grön paprika är en bra källa till vitamin C, gurkor och sparris har en hög vattenhalt.

Frukter som är säkra: äpplen, apelsiner, cantaloup, grapefrukt, guava, honungsmelon, kiwi, mango, mandariner och jordgubbar. Ta alltid bort frön. Presentera ditt marsvin till nya livsmedel bör ske långsamt på grund av deras känsliga matsmältningssystem. Alltid titta efter eventuella mag ändringar innan gradvis öka beloppen.

Osäkra livsmedel: Potatis, lök, rädisor, svamp, isbergssallad, rabarber, rabarber löv och blad tomat. Dessa livsmedel kan orsaka toxicitet eller matsmältningsproblem. Undvik att mata dina marsvin mixar gris korn som innehåller sockerhaltiga och feta ingredienser. Marsvin är växtätare inte ge dem mejeriprodukter eller kött.

Se alltid till att en leverans av färskt kallt vatten finns tillgängligt. Använd ett dropp flaska för att undvika kontaminering.
f du behöver komplettera vitamin C med tabletter, är vanlig C-vitamin okej, men aldrig ge ett marsvin multivitaminer. Stora mängder av vissa andra vitaminer kan orsaka problem.

Med hjälp av en spruta är ett säkert sätt att ge ditt marsvin C-vitamin komplettera tabletter. Aldrig sätta vitaminer eller läkemedel i sin vattenförsörjning. En väl balanserad och näringsrik marsvin kost kommer att hålla ditt husdjur friska och glada. Så prata med din veterinär kontrollera ditt marsvin mår bra. De kan föreslå kostförändringar som du behöver göra för att hålla ditt husdjur på bästa hälsa. Lycka till.

av: lee7