mops – liten hund i avgift

Små och stiliga, datum mops tillbaka över 2000 år. Deras historia är rik på historia och de har varit favorit ämnen för många målare. De väger mellan 14-18 pounds och är 10 inches till 14 inches i höjd. De är kända som Mops i Tyskland och Carlin i Frankrike.

Mopsen kommer i många färger inklusive svart, aprikos-fawn eller silver. De är AKC erkända. Deras kort, slät, glänsande, fin päls är mycket lättskött. De behöver bara en tillfällig borstning och behöver bara badas med nödvändigt. Var noga med att rengöra veck i ansiktet regelbundet. Mops har varit kända för att älska uppmärksamhet och de brukar njuta av den uppmärksamhet som en bra borstning ger dem. Deras lockigt svans, platt nos och utstående ögon är tre av sina mest kända utseende drag.

Fött att vara en sällskapshund, älskar mops uppmärksamhet och vara med sin familj. De behöver en familj som inte kommer att lämna dem ensamma under långa perioder på en regelbunden basis och gör bäst i hem där någon är runt för det mesta. De är en knähund och koppla av med sin familj, men de har också en energisk sida och behöver mycket speltid. Se till att du inte över utövar dem. De är happy-go-lucky små hundar. De gör bra med andra husdjur och hundar, men tidig socialisering rekommenderas. De har en * Jag ansvarar * attityd med sin familj och andra husdjur. På grund av denna anledning, och deras ringa storlek, de arbetar bäst med äldre, väluppfostrade barn. De kommer att låta dig veta om de hör ett obekant ljud eller om någon är vid dörren vilket gör dem utmärkta vakthundar.

Anor 700 f.Kr., Mops har sitt ursprung i Kina. Det finns en debatt bland många grupper om vilka hundar användes för att utveckla mops. Mopsar var huvudsakligen används som sällskapshundar för kungligheter och adel. De infördes till Europa genom handel fartyg som reser mellan Kina och Europa. Det sägs att en mops räddade livet på William, prins av Orange genom att varna honom att spanjorerna närmade. Napoleons hustru använde en mops för att skicka ett hemligt meddelande till honom när hon var i fängelse. Winston Churchill fru kallade honom under smeknamnet mops. Många av er kanske känner till den berömda mops Frank som visades i filmerna Män i svart och Män i svart II.

Med sin älskvärda, glada natur och behov av kärlek och sällskap, gör mops en utmärkt hund för familjer som söker en knähund med ett övertagande attityd. De tycker om att resa eller stanna hemma eftersom de är glada när och var de är med sin familj. Deras nyckfull utseende och natur gör dem svåra att motstå.