neem insekticid

Neem olja utvinns ur frukten och barken av Neem trädet. Ursprungligen finns på den indiska subkontinenten, är detta bra gröda nu planterade i tropiska områden världen över. Neem insektsmedel har använts i generationer för att hantera skadegörare på grödor samt parasiter på människor och husdjur, både interna och externa.

Mestadels nuförtiden vi använder Neem insektsmedel i trädgården. Den har en långvarig inverkan på den totala skadedjursbeståndet i våra trädgårdar, genom att avskräcka utfodring och stoppa den reproduktiva cykeln. När används, kommer du inte att se en övernattning drastisk nedgång i insektspester. Men under några veckor kommer du att se dina växter visar mindre tecken på insektsskador skadedjur nummer falla.

Det är möjligt att köpa säkra trädgård insektsmedel som innehåller en procentandel av Neem olja. Men, för att spara pengar och vet exakt vilka ingredienser du lägger på dina växter är det mer ekonomiskt att göra din egen. Bara köpa ren Neem olja och späd med vatten, till vilket ett litet flytande tvål, eller insektsbekämpning tvål har lagts till.

Neem olja är tillgänglig för under 40 kronor för en liter. Detta kanske låter dyrt, men du behöver knappast någon att skapa din egen hemmagjorda säker trädgård insektsmedel:

För att göra en gallon Neem insektsmedel du behöver bara 4 teskedar Neem olja, 1 msk flytande tvål (insektsbekämpning tvål eller milt diskmedel tvättmedel kan användas i stället) och en liter vatten.

Du kan se att kvartil Neem olja kommer att göra dig trygg trädgård insekticid för en lång tid framöver. Neem insektsmedel är helt biologiskt nedbrytbara, och används klokt kommer att ge en trygg sjukdomsfria miljö i din trädgård.