njursjukdom-en vanlig dödsorsak bland toypudlar

Baserat på undersökningar, de ledande dödsorsakerna bland Toypudlar är ålderdom och njursjukdom. Ja njursjukdom! Även om det drabbar massor av människor runt om i världen, är njursjukdom också vanligt hos hundar som Toypudlar.

Njurarna är organ som filtrerar blod för att upprätthålla balansen av kemikalier, ta bort slaggprodukter och eliminera dem som urin. Njurarna också reglera blodtrycket, reglerar produktionen av kroppsvätska och producerar hormoner som stimulerar produktionen av röda blodkroppar.

Eftersom njurarna spelar olika roller för den fortsatta hälsan hos både människor och djur, kan ett fel i denna orgel orsaka olika problem. Canine njursvikt eller njursjukdom uppstår när njurarna slutar att fungera ordentligt och blir oförmögen att eliminera skadliga avfall från blodet. Njursjukdom kan antingen vara akut eller kronisk. Akut njursvikt är en abrupt nedgång i njurfunktionen som leder till förgiftning eller externa toxiner. Å andra sidan, är kronisk njursvikt en njursjukdom som utvecklas över en tidsperiod.

Ökning av vattenförbrukning samt ökad urinproduktion är de tidiga kliniska tecken på njursvikt hos hundar. Som sjukdomen fortskrider, kan fler tecken ses. Dessa inkluderar förlust av aptit, depression, kräkningar, diarré, dålig andedräkt och sår i munnen.

För att diagnostisera och bestämma sjukdomen, urinanalys och blodprov såsom urea (BUN) och kreatinin i blodet är nödvändiga. För att behandla sjukdomen, stora mängder intravenös vätska ges för att spola ut njurarna. Denna process, som kallas diures, hjälper till att stimulera de njurceller fungera igen. Andra initiala behandlingar inkluderar läkemedel för att kontrollera kräkningar och diarré, hantering av avvikelser blod elektrolyt och behandling av anemi.

Kost och näring spelar också en viktig roll vid behandling av sjukdomen. En låg-protein, låg fosfor och låg-natriumdiet är tillrådligt att hjälpa till att reglera eller bromsa utvecklingen av sjukdomen. Så mycket som möjligt, ge kost som är speciellt framtagen för din hunds behov. Livsmedel specifikt utformade för hundar med njursjukdom har en reducerad mängd protein, mineraler och salt.

Lades råd till alla hundägare, valp bevis ditt hem innan Fido anländer. Kontrollera att hushållskemikalier även tvättmedel och blekmedel bör vara ur din hunds räckhåll. Regelbunden kontroll är upp också tillrådligt särskilt hos vuxna hundar att upptäcka njursjukdom tidigt.