pet diabetes

Var du medveten om att diabetes kan slå din fyrbenta familjemedlemmar? Det är sant! Nästan 1 av 400 katter och hundar utveckla diabetes under sin livstid. De två formerna av PET-diabetes din veterinär kan diagnostisera är mellitus och insipidus. Den goda nyheten är att ingen är en dödsdom. Tidig diagnos och behandling av en kvalificerad veterinär är nödvändigt … och det kan bli kostsamt. En rapport från 2007 uppskattar att den genomsnittliga, per-besök kostar för att behandla sina husdjur med diabetes översteg $ 200!

Men både diabetes insipidus och mellitus täckas under vissa veterinärmedicinska planer sällskapsdjur försäkring, vilket avsevärt kan minska din out-of-pocket kostnader. (När du handlar för sällskapsdjur försäkring, vara säker på den plan du väljer täcker behandling för detta tillstånd, de flesta kräver inskrivning av ditt husdjur medan han / hon är ung – innan de utvecklar sjukdomen.)

diabetes mellitus
Vanligare än diabetes insipidus, är diabetes mellitus även känd som “socker diabetes”, som orsakas av en brist på insulin – det hormon som reglerar socker absorption. Den förekommer oftare hos hundar – särskilt kvinnor (som “Fluffy”) – än i katter, vanligen i åldrarna 5-7 år gammal.

Som fallet är med mänsklig diabetes, när Fluffy kropp inte längre kan producera insulin, bygger socker upp i blodet, orsakar olika hälsoproblem.

Diabetes mellitus symtom tenderar att vara mycket gradvis och är ofta lätt förbises. Men en betydande tecken på diabetes mellitus – är Fluffy överviktig. Dessutom, när den kvantitet socker fördubblar den normala nivån, spiller det över i urinen, vilket skapar en ökning av Fluffy urin produktion, törst och aptit. Allt eftersom sjukdomen fortskrider, kan Fluffy utveckla depression, kräkningar, och blir uttorkad. Vänster obehandlad kan tillståndet leda till blindhet hos hundar, allt svagare ben hos katter, och så småningom undernäring, koma och död.

Som med juvenil diabetes i “sällskapsdjur föräldrar”, är diabetes mellitus vanligtvis behandlas genom att följa en riktig kost och administrera insulin på ett likriktat schema. Fluffy veterinär avgör insulin volym baserat på hennes vikt och reaktion på medicinering. (Tänk, kan det ta ett tag att få Fluffy reglerat, och hennes medicinering kan behöva justeras regelbundet.)

Medan Fluffy kan gå i remission efter veckor eller månader av behandling, betyder det inte nödvändigtvis betyda att hon har blivit “botade.” Livslångt, flitig övervakning av Fluffy s matintag och motion måste upprätthållas för henne att ha ett friskt, lyckligt liv.