proteinskummare för saltvatten filtersystem

Protein Skimmer används i stor utsträckning i saltvattensakvarium eller akvarium för att avlägsna eventuella organiska föreningar innan de bryts ner till kvävehaltiga avfall och förorenar vattnet. I princip kan man säga att proteinskummaren enhet är den form av akvariet filtrering som tar bort organiska föreningar strax innan de börjar sönderdelas. Protein skimming fungerar genom att släppa tusentals mikrobubblor från att blanda vatten och luft, ju mindre bubblor desto effektivare protein skimming är. För att producera dessa bubblor, behöver proteinskummaren nålhjulet, vågar pump, motströms, och luft sten.

Dessa mikrobubblor kommer att locka olika avfall och tvinga dem att nå skimmer kammare. Eftersom bubblorna når toppen av proteinskummaren vattenpelaren, börjar vattnet att dränera och skapa skummet. Detta skum kommer sedan att bära de organiska molekyler till skimmate uppsamlingskopp att separera allt avfall och organiska molekyler. Eventuella oorganiska molekyler som på något sätt är bundna till organiska och kära kommer att exporteras tillbaka till vattnet. Flera typer av molekyler som vanligen avlägsnas i processen är: fetter, fettsyror, metaller, och kolhydrater. Detta avlägsnande är efterlyst av de flesta akvarister. I själva verket placerar de oftast proteinskummaren som den första formen av akvariet filtrering för att minska bördan av filtreringssystem som helhet.

Med protein skimmer som ditt filtreringssystem anses ofta vara onödigt. Tja, om du bara har ett litet akvarium med bara ett par fiskar inuti, är det inte nödvändigt att använda protein skimmer. Du kan bara använda standard filtreringssystem. Men om du menar allvar med att bibehålla din vattenkvalitet, föreslås det att du använder protein skimmer. Vissa behöver ännu super skimmer för att hålla vattenkvalitén på viss nivå. Det är där Coralife Super Skimmer kommer väl till pass, gör det din hobby roligare genom att förhindra fisk förlust. Det finns olika typer av super skimmer från Coralife som passar storleken på din saltvatten akvarium.