råd om citronella ingen bark kragar

dear adam:

Jag har en kund som har just antagit en hund. Hunden anpassar sig till sin nya lägenhet, men skäller lite när ägaren lämnar. En väninna har lånat en citronella krage för henne att prova.

Min fråga är: Finns det några hälsoproblem med hjälp av kragen i termer av sprayen komma i ögonen eller lungorna?

Jag skulle älska att höra om folk erfarenheter med kragarna oavsett om de är negativa eller positiva.

Tack på förhand!
rd

kära rd:

De har en tendens att fastna upp. För att inte nämna slut på spray. Och – även om det förmodligen inte kommer att döda hunden – vem vet vad sprutning det grejer i deras ögon och näsa kommer att göra under en långsiktig period.

Helst skulle hunden behöver bara sprutas en gång eller två gånger och sedan han skulle lära sig att aldrig skälla samtidigt bär kragen. Men alla jag känner verkar gå igenom flaskorna refill sprej som en mask äter genom en kasserad balogna smörgås. Och detta tyder på att en korrigering från sprayen är bara motiverande nog för att få hunden att upphöra med den aktuella utställningen av beteende, men är inte motiverande nog för att få honom att komma ihåg att inte göra det senare.

Jag rekommenderar Tri-Tronics Bark limiter. Det är en kvalitetsprodukt (det ger hunden en smärre chock när han skäller) och det fungerar mycket bra. Prova en webbsökning på google.com.

Lycka till,
adam

P.S. Om du redan har den Citronella kragen … gå vidare och prova det och se om det fungerar för dig. Det kommer inte att döda hunden över natten. 😉 Och du kan bara ha tur och finna att en eller två sprayningar blir allt som du behöver för att stävja beteendet … om din hund har en ganska mjuk temperament till att börja med.

Det var allt för nu, gott folk!
adam