ridlärare certifiering och licensiering

Marie har undervisat jakten säte i nästan 10 år. Som junior ryttare, hade hon en framgångsrik utställningskarriär med sina två hästar. Som vuxen ryttare, har hon ridit i avancerade lektioner och kliniker med välkända och duktiga yrkesmän. Hon är en utmärkt lärare för både barn och vuxna, och hon verkligen har den erfarenhet och kunskap för att undervisa nybörjare ryttare, men det är hon inte förarbevis eller intyg.

Vissa stater, som Massachusetts, kräver ridning instruktörer som statligt licensierade. För att få en licens i Massachusetts, måste en instruktör hoppfull utföra en 6-månaders lärlingsutbildning med en licensierad ridlärare, 60 timmar om som måste undervisa monterade elever under direkt överinseende av den licensierade instruktör. Instruktör lärlingar måste också passera en skriftlig tentamen.

“Det borde finnas någon form av licens eller certifieringsprogram för ridlärare,” säger Paula, mamma till en ridning elev. “Vi sätter våra barns liv i sina händer. Vi borde ha något som säger att de är kapabla att det ansvaret. ”

Certifiering program finns i USA inklusive amerikanska ridlärare Association (ARIA) och Certified Horsemanship Association (CHA). Dessa föreningar har kliniker och platser testning.

Så om möjligheten finns, varför skulle inte någon som Marie inte licensieras eller certifierade? Först, har hennes tillstånd inte ett licenssystem program. Och för det andra, i en word-kostnad.

“Jag skulle älska att vara certifierade,” Marie förklarar. “Men jag har inte råd med kostnaden.” Marie undervisar på en ridskola, som de flesta ridlärare i området. Och, som de flesta instruktörer som henne, har hon inte ändra på reservdelar.

Både ARIA och CHA avgift nära till $ 600 för certifiering testning. Dessutom kräver de årliga medlemsavgifter och årsavgifter förnyelse. “Det är som en vecka en halv lön för mig,” Marie förklarar.

Däremot är Massachusetts licensansökan $ 20. Om en statlig licens program fanns tillgängliga till Marie för en minimal kostnad, som den i Massachusetts, skulle hon göra det? “Självklart! Jag tror det skulle vara bra för lärare, studenter och industrin, “sade hon.

Förutom att rida instruktörer måste ridstall i Massachusetts licensieras samt till en kostnad av ca $ 100.

Liknar Massachusetts, kräver Maryland statlig licens för ridhus. Enligt Maryland Department of Agriculture, “Licensiering bidrar till att säkerställa att djur i kommersiella stall vårdas på ett säkert, sanitär sätt och att hästar som används i ridhuset är lämpliga för detta ändamål.” The Maryland Department of Agriculture inspekterar licensierade ridhus årligen.