sällskapsdjur är inte alltid dyra

Vissa människor gör sin egen sällskapsdjur eller föda sina hundar tillagad av råvaror köps i livsmedelsbutiker eller hälsokost butiker, många andra förlitar sig på kommersiellt tillverkat hundmat. Det finns många olika rekommendationer om vad kost är bäst för hundar.
Trots att antalet kommersiella hund livsmedel och artiklar om sin överlägsenhet, det finns en hel del hundägare som fortfarande tror att den traditionella metoden att utfodra hundar matrester är det mest hälsosamma sättet att gå. Efter allt, hävdar de, kommersiella sällskapsdjur har bara funnits 100 år, och vem vet vad dålig kvalitet ingredienser de kan innehålla? Plus, med tanke på innehållet i de flesta kommersiella hund livsmedel, ägare hävdar hundar inte kan få tillräckligt med näring från dem.
Det är oftast billigare att köpa torra sällskapsdjur. Per pund, är det mycket mer kostnadseffektivt än dess burk eller halvfuktig släktingar. Torrfoder allmänhet bara innehåller 6-10% fukt medan konserver är 78% fukt. Det verkar som torrfoder som innehåller mer faktiska livsmedelsingredienser och mindre vatten är det bättre värde här. Torrfoder är också avgörande för ditt husdjur tandhälsa genom att den hindrar uppbyggnaden av tandsten. Konserver som öppnas och serveras vid måltider innebär fräschare mat för ditt husdjur. Om du inte har en stor, lufttät behållare för att hålla din torrfoder in när du öppnar paketet, kommer burkmat ger de färskaste dieten.
Kibble, pellets av torr sällskapsdjur, främst tillverkas med hjälp av antingen en extrudering eller bakning metod. Extruderingsprocessen består av att mata skuren deg, eller en blandning av råmaterial, in i en expander. Samtidigt trycksatt ånga, eller hett vatten, tillsättes. Pellets uppblåst som popcorn är resultatet av denna process. Den resulterande kibble tillåts sedan att torka och sprayas med vitaminer och andra ingredienser som inte kunde motstå uppvärmningsprocessen.
Om torrfoder råkar vara kvar ute i det fria under alltför lång tid, kan de oljor och fetter inuti maten blir inaktuella och härsken, och de nyttiga vitaminer och mineraler inuti wellness hundmat kommer att gå till spillo från värmen lagring och frakt. Burns Hundfoder är ett utmärkt och populärt varumärke.
Bakad kibble ofta eftertraktade av djurägare som söker en mer naturlig eller mer lättsmält mat, även om effekten av bakning på någon av dessa faktorer är föremål för mycket diskussion. Eftersom uppvärmningsprocessen är långsammare, är kibble förbereds på detta sätt utsattes för ett lägre tryck under en mycket längre tidsperiod. Eftersom fett kan kokas i stället sprutas på, kommer bakade kibble tenderar att ha en något längre hållbarhet jämfört med extruderade torrfoder, särskilt när den utsätts för luft, eller efter dess förpackningen har öppnats av konsumenten.