Skydda din hund med förhöjda hund matare

Människor som inte är utbildade på rätt utfodring för sina husdjur har förmodligen ingen aning om värdet av förhöjda hund matare. Det finns ingen anledning att känna skuld dock, eftersom en matskål på golvet har varit en stapelvara i många hushåll för nära ett sekel. Nyligen genomförda studier har visat att hunden har blivit utsatt för problem att svälja sin mat ordentligt när deras foder skål är under axelhöjd.

Det är lätt för oss att inte ta hänsyn till att en hund inte gå upprätt på två ben som vi gör. Om din hund är extremt hungrig, kan de glömma att lyfta huvudet för att låta maten deras svälja att passera ner genom deras matstrupen. Om du tittar på din hund foder vid olika tidpunkter när de äter, kan det nästan garanterat att de kommer att kvävas eller munkavle på någon punkt för den exakta orsaken som nämns ovan.

Samtidigt som svälja försvåras med ett lägre maträtt, luft förtärs lättare när din hund tar andetag samtidigt som man försöker ordentligt svälja mat och vatten – samtidigt lyfta sitt huvud upp och ner försöker att balansera äta, dricka och korrekt svälja. Detta kan leda till ökad uppblåsthet och gas, vilket är farligare för hundar än människor. Förhöjda hund matare och rätter vattning eliminera detta problem.

Alla som har haft mer än en hund i sitt liv har troligen undrat varför vissa hundar inte gör en enda röra runt deras skålen, medan andra sprider mat överallt och deras vatten skålen alltid har vatten flödar över på golvet. Anledningen kommer alla ner till det faktum att våra hundar behöver högre monterade vatten rätter och förhöjda matare hund så att de inte alltid måste lyfta sitt huvud mellan tuggor eller klunkar vatten.