små hönshuset planer och modeller idealiska för en enkel byggprojekt

Små hönshuset planer är oftast lätt att bygga och kräver ett minimum av pengar och tid att avsluta. Här presenterar vi några designidéer baserade på enkla byggplaner.

Plan 1

Du kommer att behöva hönsnät eller metallnät, trä och en presenning. Storleken av trådnätet skulle bero på hur liten eller stor du vill att din kupp för att vara. Gamla Trådstaket och skrot trä kan användas om du inte vill spendera alltför mycket pengar på material.

Skapa en inramning med trä. Din form kan vara kvadratisk eller du kan göra det igloo-liknande. Om det är det förstnämnda, skapa en trä foundation och täcka de öppna utrymmena med metallnät.

Om det är att vara en igloo-formad coop, böja trådnätet i formen av en inverterad bokstav U och förankra den på marken med trä. Använd en presenning för att täcka en del av kuppen, men med tillräckligt med utrymme för att låta luft in och ut. Tarp beläggning möjliggör flexibilitet, du kan täcka ett större område när det regnar eller ta bort det under bra väder.

planen 2

Om du vill ha en mobil kupp, använd en vagn-baserad konstruktion design. Du kan använda en gammal vagn eller bygga en själv. Trä vagn med ett handtag och ett hjul fram och två hjul på baksidan skulle vara bäst.

Träet vagnen skulle fungera som golv. Använd trådnät för att täcka alla fyra sidor. Du kan också använda den på taket och bara använda tarp som top täckning eller installera en aluminium-eller trätak.

Förankra vagnen på marken så att den inte vingla eller du kan skapa lås för de tre hjulen. När som helst du vill flytta coop från en plats i trädgården till en annan, ta dig bara i handtaget och dra den till den plats där du vill att det ska gå.

planen 3

Några av de enklaste kupp designer använder sig av färdiga hund hus. De är antingen kopplade till ett metallnät för att skapa duplex-liknande coops eller används som fristående strukturer.

Inne hunden huset, satte sittpinnar, reden, vatten och behållare foder och andra förnödenheter för kycklingarna. Använd en planka att tillhandahålla en catwalk så att kycklingar kan klättra upp till den förhöjda hus eller klättra ner till marken.

Dessa små hönshuset planer har enkla mönster och är ganska lätt att bygga. Konstruktionsdetaljer är inte alltför komplicerat att följa och pengar skulle inte vara ett problem eftersom de inte kräver att du spendera mycket.