starta en get gård – vad du behöver veta innan du bakre getter

Getuppfödning förser industrin med två basvaror: mjölk och kött. Det stigande antalet tillväxtföretag jordbrukare i världen beror på dess låga kostnader för underhåll och drift, och det är mycket lönsamt. Om du har ett öga för djur, prova lyckan på getuppfödning. Här är några saker du behöver veta innan du startar en get gård.

Det viktigaste du måste först göra är platsen. Vanliga getter överlever vanligtvis i varma områden som är väl dränerad. Bortsett från temperaturen, är utrymmet också nödvändigt. Getter lever i grupper, så individuella boxar inte är effektiva. En stor gräsmatta behövs också om du vill att dina djur att röra sig fritt. Fritt roaming getter har oftast bättre motståndskraft mot sjukdomar och infektioner. De bästa platserna i starta en get gård är de som är långt från städerna. Urban föroreningar är till skada för dessa djur. Vidare är getter kända för att äta en massa gräs på en daglig basis. Så se till att deras mat källa är lättillgängligt och inte alltför långt från platsen.

Ras skulle bli nästa viktiga sak att tänka på när man startar en get gård. Beroende på ditt syfte, det finns raser som producerar mer mjölk men det finns också de som växer snabbt. Du kan odla båda typerna av raser och du kommer att skörda både kött och mjölk. Olika raser kräver också olika vårdnivåer. Gör din forskning och rådfråga en expert så att han kan hjälpa dig att avgöra vad som är bäst för din gård.

Tillgång till en veterinär är en annan viktig sak att tänka på. När du startar en get gård, kan du räkna med att många av dina djur kommer att vara i trubbel. En veterinär kan hjälpa dig i dessa situationer och hjälper dig att spara dollar från förluster. Veterinärer kan också hjälpa dig att diagnostisera sjukdomar eller rekommendera dig vitaminer och kosttillskott för att hålla dig djur i optimalt hälsotillstånd särskilt under stressiga situationer såsom avvänjning. Vissa länder och statliga kräver också gårdar som ska inspekteras regelbundet genom vederbörligen licensierade veterinärer. Om du är en veterinär, bör detta inte vara så mycket av ett problem.