tax träning och hur man håller den positiva

Tax utbildning behöver inte vara en omöjlig uppgift, även om det ibland kan vara ganska krävande. Ja utmanande på grund av det faktum att många taxar är stark-headed och bestämd. Men med rätt träning verktyg och metoder, som säger att du inte kan tämja dessa korv hundar?

I egenskap av ägare, måste du spela din roll väl i utbildning ditt husdjur på hur man beter sig på ett sätt acceptabla av människor. Hundar lär sig inte att sitta eller stanna eller komma och definitivt blivit rumsren på egen hand. Du måste komma på fötterna och börja taxen utbildning så fort du tog med honom hem.

Överlägset, är den vanligaste och hävdade effektivt av de flesta hundexperter positiv träningsmetod. Denna form av utbildning använder positiv förstärkning såsom hans favorit hundgodis, chansen att spela, ägarens uppmärksamhet, massor av beröm eller något en hund finner givande. Denna metod syftar till att öka chansen att beteendet utställningsdagen igen. När din hund gör något rätt, är han med tanke på hans favorit behandla. Den behandling används också för att motivera honom att lyda kommandon som ges till honom. Emellertid bör denna metod användas på lämpligt sätt, inte till den grad att muta en hund att göra sådana kommandon. När din hund har bemästrat kommandot, börja ersätta de behandlar med verbalt beröm. Gör det gradvis tills att du behöver inte ge godis för att han ska lyda dig.

Använda positiv träning innebär också frånvaron av fysisk bestraffning. Slå honom med en hoprullad tidning eller gnugga näsan på hans olycka kommer inte att göra något bra, och kommer bara utlösa beteendeproblem. Och dessutom kommer en hund förstår inte varför han blir slagen speciellt när misstaget gjordes timmar sedan. Då grips på bar gärning med att göra eller är på väg att göra vad du tycker är inte lämpligt (eliminerar i olämpligt område, tugga, gräva, etc), göra något för att distrahera honom. Gör ett ljud genom att klappa händerna och ta honom till din valda plats för urinering / avföring på en gång. Beröm honom när han är klar och kom ihåg att rengöra olyckan omedelbart. För tugga problem, ge tuggleksaker och acceptabel gräva grop för ditt husdjur. En uttråkad hund är mest sannolikt att tugga eller gräva det är därför det är viktigt att du ger honom den övningen han behöver.

Träning en hund tar en hel del ansträngning, tid och ibland pengar men lycka och kamratskap Doxie ger är allt värt det.