tips för att behandla och förebygga en hund problem urinvägarna

Att försöka behandla en hund problem urinvägarna? För en hund dessa typer av problem kan vara ganska smärtsamt. Om det inte diagnostiseras och behandlas i rätt tid, kan det påverka hundens hälsa inklusive en spridning av infektionen till urinblåsan och njurarna. Så, kan du inte råd att ta lätt på. I denna artikel kommer jag att berätta för dig vad du kan göra som hundägare att behandla och förebygga urinvägsproblem hos hundar.

Det första du behöver göra är att observera din hund noga. Anser det svårt att kissa? Har urinera det alltför ofta? Stannar den inaktiva hela tiden? Måste det olyckor alltför ofta? Dessa är några av de vanligaste symtomen på en hund urin problem. Om din hund visar något av dessa symtom, måste du ta den till en veterinär och få det kontrollerat helt.

Om veterinären bekräftar närvaron av en bakteriell infektion i urinvägarna, en hund urinvägsinfektion (blåskatarr) eller kristaller i urinblåsan, måste du börja behandlingen direkt. En urinvägsinfektion, om de inte behandlas på rätt sätt, kan sprida sig till din hunds njurar och orsaka en hel del skada. Likaså urinblåsan kristaller, om det inte behandlas vid rätt tidpunkt, kan leda till njursvikt i vissa fall. Så när det kommer till en hund urinvägarna problem, är snabb läkarvård mycket viktigt.

Veterinärer ordinera vanligtvis antibiotika om din hund har en bakteriell infektion. Om din hund har urinblåsan kristaller, kan han föreslå några kosten ändringar och mediciner. Receptbelagda läkemedel är effektiva i viss utsträckning, men de är kända för att orsaka en hel del biverkningar. Dessutom tenderar de att dämpa symptomen istället för att behandla orsaken till hundens urin problemet. Så kan de inte att kunna förhindra återkommande infektioner.

Antibiotika är en specifik behandling som behövs för behandling av en urinvägsinfektion. Många ägare föredrar att använda ett naturläkemedel längs sidan antibiotika för att påskynda läkning och stärka hundens immunförsvar. De har den ytterligare effekten av att återställa balansen urin-pH, vilket gör urinen effektivare på naturligt rengörande hundens urinvägarna. Det är därför homoeopathists rekommenderar att ge en regelbunden dos av dessa åtgärder för att din hund för att förhindra alla typer av urinvägsproblem.

När det kommer till en hund urin problem är inte något som är obotlig. Det kan lätt behandlas om diagnosen vid rätt tidpunkt. Viktigast, kan det vara lätt förhindras med hjälp av naturläkemedel. Så, efter och under behandling med receptbelagda mediciner, börja ge din hund en liten dos av naturläkemedel varje dag och förebygga hund urinvägsproblem.