tips för att få ett 125 liters akvarium

Stora tankar kommer sannolikt att erbjuda mer stabila vattenförhållanden jämfört med liknande lagras och filtreras tinier tankar. Och, om det är korrekt inrättas och upprätthållas, skulle ett stort akvarium är en mycket märklig tillägg till ditt hem. Här är några metoder för god framgång:

inställning
Placera ett stort akvarium i ditt hem använder lite mer fokus än med normalstora akvarier. Som alltid, är en rak plats, fri från starkt solljus och tung gångtrafik behövs. Du kommer att behöva planera för snabb åtkomst för utfodring och underhåll. Och, naturligtvis, måste du markera det område som erbjuder avkopplande observation för dig, inklusive dina gäster.

vikt
Stora tankar innebär betydande vikt. Låt oss säga, väger ett tomt 125 liters glas akvarium ca 138 kg. Med vattnet vågmästarställning vid ungefär 8 pounds per gallon, kan det ackumuleras lätt när vi satt i korall. Stora tankar är troligen bättre i källaren, eller var som helst med hjälp av cement. Den första nivån av ditt hus kan vara genomförbart också. Bespara dig själv för onödig stress och hårt arbete genom att hålla de övre våningarna i ditt hem för mindre akvarier.

akvarium stativ
Färdiga akvarium står kan hittas för ganska mycket oavsett storlek tank upp till 1500 liters akvarium. Tänk på att avgöra hur stor du vill att stativet ska-förhöjda nog mer bekväm visning, men inte så högt att akvariet dominerar utrymmet. Och slutligen, tar tid att räkna ut hur mycket utrymme du vill under akvariet för alla verktyg och tillbehör du planerar att sätta dit, liksom utbudet tillräckligt med utrymme för enkel tillgänglighet.

glas eller akryl?
Akryl är lättare jämfört med glas och ca 40 procent tydligare, men det är oftast lite högre kostnad. Akryl skav kan suddas ut, medan dinged glas är omöjligt att fastställa. Akryl akvarium leverantörer i dessa dagar erbjuda akryler som inte missfärgas. Akryl fisk tankar är mycket föreslås.

flytta
När det är i din bostad, vill du hjälpa få din akvariet inuti. Akvarier upp till 125 liter eller så kommer absolut att kräva hjälp. Hitta familjemedlemmar eller vänner att hjälpa till kan vara en lösning, men när du flyttar ett akvarium större än ett par £ 100 du ska verkligen vill vänner som är mycket välbyggda. Större glastankar kan kräva professionell hjälp. Planera i förväg! Överföra en rejäl tank kan kräva vrida och flytta för att komma runt sidorna och ta itu med de olika vinklar som skapats av entrédörrar och trappor.