Tips på att ge din hund den bästa dieten

Du kan hitta en sådan enormt utbud av hundmat som erbjuds inom de affärer som det helt skulle vara förvirrande när du befinner dig att försöka göra ett val som är det allra bästa.

torrfoder

Torr hundmat kommer som ett komplett livsmedel och är ett enkelt alternativ som erbjuder olika sätt för att passa dina hundar krav vad någonsin deras ålder. Huruvida de är unga valpar eller inom deras senior år, ger torrfoder de näringsrika balanser som de behöver för att förse dem med ett utmärkt, friskt liv.

våtfoder

Våt mat kan också vara ett bra alternativ för att ge din hund om du hittar de kräver lite mer lockande som den starkare dofter av denna typ av mat gör det mer tilltalande. Våt mat kommer antingen förpackade i burkar, folier samt påsar lyx. Flera oftast är kompletta livsmedel medan andra måste läggas till en mixer-stil kex eller måltid.

valpar upp till ett år gamla

Efter lämnar sina mödrar unga valpar kommer inte längre att ha mjölk och de borde inte ges några andra mejeriprodukter, bara våt valpfoder eller möjligen en komplett torr mix.

Från en viss ålder unga valpar behöver viktiga näringsämnen och har en enorm krav på kalorier. De bör matas valp och även dieter tillväxt från cirka fem till sex veckor gamla genom att 20 veckor plus ordentlig försiktighet bör iakttas i stickning med tillverkarens instruktioner.

Unga valpar har små magar så de måste ha en hel del små måltider varje dag. Börja med att helt enkelt ge den minsta rekommenderade mängden och öka detta endast om ettor valpen börjar synas tunn – glöm inte att en överviktig valp blir en överviktig vuxen hund.

vuxna hundar

En vuxen hund kommer att ändras från en tillväxt diet plan till vuxen mat ganska gradvis. Presentera dem sakta till sin nya mat, till att börja med att blanda den med sin befintliga livsmedel och minska den tills de är glada att acceptera deras nya diet.

Gör det här sättet borde hindra dem från att få magproblem.

En vuxen hund bör se snygg och dessutom ha en märkbar midja. Du borde verkligen kunna bara känna deras revben när strök.

behandlar

Bara om alla hundar tycker om häleri godsaker men många är extremt hög i kalorier. Låg-kalori doggie tilltugg kan köpas därför din hund lätt viktökning dessa är definitivt det bästa valet.

Behandlar är oftast bra att använda som en del av en utbildning rutin och dessutom används ofta för att kunna fresta din hund att lyda när undervisningen lydnad.

En bra hund kommer att vara mager och har en hel del energi för att leva livet fullt ut omfattning i många år framöver så det är viktigt att ge ditt husdjur en vettig kost och massor av träning.