topp 6 misstag som chihuahua ägare

Chihuahuas har verkligen ökat kraftigt i popularitet under de senaste åren. Men nu verkar det som om människor beslutar att äga en utan att inse de särskilda behoven hos denna hundras. Här är de bästa 6 misstag som Chihuahua ägare:

* Låta småbarn leka med dem – Chihuahuas är den minsta hundras i världen, och tyvärr är det lätt för dem på allvar att skadas genom att få klev eller dras på. Dessutom kan de lätt bli defensiv och bita på om de är provocerade. Du bör hålla dina Chihuahuas borta från små barn hela tiden för att undvika eventuella olyckor.

* Inte Umgås – Chihuahuas kan bli aggressiva om de inte socialiserade ordentligt. Du borde spendera lite tid varje vecka att ta dem till sociala platser, såsom ett vänner hus, parken, eller en djuraffär. Detta kommer att låta dem bli van vid att folk mer och borde göra dem mindre aggressiva.

* Inte Motion – Vi alla har fullspäckade scheman, och det är lätt att glömma att ta din Chihuahua för promenader eller att leka utomhus, men deras kroppar kräver det. Försök att spendera minst femton minuter om dagen att låta din Chihuahua spela utanför, kommer detta att hålla dem friska och passform, och bidra till att förebygga fetma.

* För mycket uppmärksamhet – Så galet som det kanske låter, genom att ge din Chihuahua för mycket uppmärksamhet och “babying”, kan de utveckla ohälsosamma bifogade frågor. Några saker du kan göra för att undvika detta är att låta din Chihuahua sova i sin egen säng på natten (inte din), och inte hålla dem hela tiden. Du måste låta dem veta att det är OK att vara utan dig.

* Bestraffning – Många människor är felinformerade om att straffa deras Chihuahuas. Du ska aldrig slå, smiska, slå, eller ens skrika på din Chihuahua. Den korrekta formen av bestraffning bör tala negativt kommando, såsom “Nej” eller “dåligt”, fast vid dem.

* Inbrott – Många människor tror att Chihuahuas är svåra att rumsren. Tja, vissa kan vara svårt, men om du är patient, konsekvent och hålla ett vakande öga på dem, bör du inte ha ett problem. Använda en låda kommer också att hjälpa till att hålla din Chihuahua begränsas när du inte kan titta på dem.

Dessa är de bästa 6 misstag som Chihuahua ägare. Jag hoppas att detta hjälper!