toypudel varför adoption är ett bra alternativ

Så du vill ha en toypudel, va? Tja, vem skulle inte vilja äga en elegant, livlig, liten hund med tät men välpreparerade päls? Äga en toypudel kan göras genom många olika sätt. Det första alternativet är oftast att köpa en valp från en toypudel uppfödare. För att säkerställa hög kvalitet valpar, måste potentiella ägare ihåg att köpa från en seriös uppfödare – inte från valp fabriker. Ett annat alternativ, anses vara den mest kärleksfulla alternativet är att rädda eller adoptera från hund skyddsrum och grupper volontär.

Några förmodligen kanske frågar, “Är hundrädding eller hund adoption verkligen ett bra alternativ?” Här är några skäl till varför adoption kan vara ett bra alternativ för dig och din familj:

Rumsren. Fundera på hur mycket tid du behöver för att rumsren en valp. Kan du avvara en del av din dyrbara tid att träna denna lilla krabaten var och när för att eliminera? När kommissionen antar en hund, skulle du inte behöva gå igenom detta rumsren process eftersom hundar i härbärgen är oftast vuxna hundar vars blåsor redan är färdigutvecklade. Förutom detta, är hundar i skyddsrum oftast redan rumsren och de flesta räddnings grupper ser till att hundarna är rumsren innan de går till nya hem.

Personlighet och temperament. Med en vuxen hund, kommer du att kunna se de egenskaper du letar efter lättare än med en valp. Vindskydd och grupper räddning arbetar hårt för att bedöma hundens personlighet så du behöver inte ta itu med en super aktiv hund när allt du ville ha var en soffpotatis eller en soffpotatis då vad du ville ha var en aktiv hund du kan ta i din vandring och simning resor. Du kan också enkelt avgöra om hunden är aggressiv eller har tugga eller gräva frågor. Dina dyrbara skor och din favorit underkläder kommer att vara säker då.

Rädda ett liv. Genom att anta en hund, gör du en skillnad för livet för en stackare som är på väg att läggas ned. Du kommer att ge denna varelse möjlighet att fortsätta leva i den miljö där kärlek och omsorg bor. Dessutom kommer du att hjälpa samhället genom att frigöra ett utrymme för skydd för att rymma en annan övergiven eller hemlös hund.

Vän för livet. Hundar som har övergivits eller skild från den tidigare ägaren är mer benägna att utveckla en stark anknytning till sina nya familj att se till att de aldrig kommer att överges igen.