träna en hund att inte bita

Fråga någon ung hund och du kommer att finna att dess favoritsysselsättning är att tugga något. Med hjälp av sina tänder är viktigt för en hund och därför träna en hund att inte bita är nödvändig för att stoppa oacceptabelt beteende senare.
Det är aldrig acceptabelt för en hund att bita någon, och det är därför din valp behöver lära sig tidigt på att ett visst beteende inte tolereras under några omständigheter.
När allt kommer hundar som uppvisar en tendens att bita vara en fara för sig själva liksom alla som bor nära ditt hus, att inte tala om dyrt för dig i form av advokatarvoden och problem med dina grannar.
Därför är det mycket viktigt att du går ombord på en jaga av hundträning som innehåller ett avsnitt om utbildning en hund att inte bita så snart som möjligt efter att föra ditt nya husdjur hem för första gången. Även hemma finns det vissa saker du kan göra för att börja din hund på rätt väg till lydnad.

konsekvent disciplin
Träning en hund att inte bita startar med undantag för eventuella speltid aktiviteter som kan leda till nafsa eller tugga av något slag. Den typ av saker som kan göra detta är att leka dragkamp med en leksak såsom gummi ben eller en av dessa starka rep leksaker som du ser på djuraffärer.
Dessutom, aldrig låta din valp eller hund att bita din hand, även lekfullt detta berätta din hund att det är acceptabelt att använda sina tänder på dig. Att tillåta denna typ av beteende kommer att träna en hund att inte bita ännu hårdare som din hund kommer att bli förvirrad eftersom det ibland kan bita och ibland inte. Hur är det i sitt sinne går att skilja mellan rätt och fel?

blanda med andras hundar
Många hundar lär sig ganska tidigt i livet att aggressivt bitande är bara socialt oacceptabelt så snart de interagerar med andra hundar. En stark reaktion från en annan hund kommer nog vara tillräckligt för att varna din hund att vad den gör är inte att tolereras bland andra i sitt slag.
Vad du behöver göra är att bygga vidare på detta för att ytterligare informera din hund genom utbildning som biter är dessutom inte acceptabelt när det gäller interaktion med människor.
I en idealisk värld valpen skulle lära sig de sociala färdigheter med sina kamrater medan det är fortfarande en del av kullen. Dock är de flesta valpar ur kullen på ett tidigt stadium och så miste om denna värdefulla lektionen.
Detta ger dig ett behov av att ge valpen några socialisation lektioner och det bästa sättet att göra detta är att få det att interagera med andra hundar när det är säkert att göra så efter sina vaccinationer.
Träning en hund att inte bita därför kan täckas med hjälp av en tvådelad process, social interaktion med andra hundar på ett tidigt stadium förstärkt med hemmaträning som är konsekvent i sitt budskap om att bita en människa är aldrig acceptabelt.