unika personlighet och egenskaper siameser

Kattutställning veteraner är skyldiga att tävla sin ideala egenskaper. Den genomsnittliga sällskapsdjur ägare väljer ett husdjur och maj inte inser komplexiteten i olika raser. En av de mest intressanta djuren är Siamese katt.

Den exakta ursprung siames är okänt. May ras är ättlingar till katterna i det heliga templet av Siam, numera känd som Thailand. Siamese kännetecknas av en kräm kappa och mörka singel “poäng” på öron, ansikte, svans och ben. Dessa märken är inte närvarande vid födseln, eftersom de är ett resultat av ett enzym i Siamese “päls. Enzymet aktiveras inte vid normal kroppstemperatur, så att objekt visas i mörka sina ändar där temperaturen är svalare. Det brukar utvecklas när kattunge är fyra veckor.

Under årtionden showen tillåtet för simonies mycket mörkt brun, eller tätningspunkterna färg. Men produkterna från föda upp katter med många variationer i strukturen, inklusive choklad, lila, blå och röda punkter. Idag är säl, choklad, lila och blå punkter tillåtet att visa USA. Som katten åldrar, till dess grädde päls i sin tur till en blek skugga av dess färg. Detta gäller speciellt siames med punkter färg tätning.

Inledningsvis många siames en vriden svans och korsade ögon. Crossing ögonen har orsakas av en överproduktion av enzymet som producerar färgade prickar på ändarna. Dessa egenskaper betraktas som defekter i utställningsringen, för uppfödare som arbetar för att eliminera dem. Siamese är också kända för sin strejk, ögonen blå.

Siamese har mycket gemensamt med hundar som de gör med andra katter. De är inte den arketypiska cat-oberoende och kan bli mycket fäst vid sin ägare. Siamese är utomordentligt intelligent, vilket gör dem lätta att träna information. Vissa lär sig även typiska hund trick, som att hämta och gå i koppel.

Den Siamese katten har kort, slät hår som kräver lite grooming. En bra borstning för att avlägsna hår och minska spridning och katter njuta av maj mild massage. Det är dock inte nödvändigt, eftersom de är också noggranna i skönhetssalonger själva än de flesta raser av katter.

Sterilisering i allmänhet undviker en hankatt sprutning. Det förfarande kan göras innan den manliga katten är sex månader. De som överväger att anta en Siamese katt bör informeras om att honorna går till värme i maj på fem månaders ålder, men bör inte steriliseras innan de når sex månader.

Siamese har en mycket distinkt röst, som ofta jämförs med en mänsklig baby gråt. Så det kan nå decibelnivåer så höga som de av nöd-sirener.