utbildning hundar hur man uppfostrar en hund

Att en hund hem är bara början av processen att omvandla en övervägande vilt djur i en pet. Hundar kom från vargar och alla hundar därför bär lite av varg i dem. De är ganska fogliga och kan lätt förvandlas till en trogen och pålitlig husdjur, men som behöver lite tålamod och en ansenlig mängd takt.

Det första du måste göra efter att föra en liten husdjur hemma är att ta den till en veterinär för en grundlig kontroll. Om han har någon hälso komplikation, kan det upptäckas tidigt och behandlas omedelbart. Andra kommer en anti-rabies ympning för att hålla honom skyddad mot rabies och alla som råkar få en skråma från hans tänder. Förutom det faktum förstås att den herrelösa inkräktare som kanske får till exempel en hund biter för misstag eller avsiktligt att vara där han eller hon inte är tänkt att vara!

När dessa två saker tas om hand, får ett sällskapsdjur ägare att hitta vad har varit hundens viss livsstil – vare sig han är en aktiv typ eller en enkel, foglig man, om han behöver för att utöva ihärdigt eller kan göra med en tillfällig gå. Det är viktigt eftersom hundar är ganska känsliga för plötsliga havet förändringar i sin livsstil och kan inte ta väl till det. Så, vara lite försiktig om det.

Tre saker du måste se på daglig basis att hunden blir optimal mängd näringsrika livsmedel, blir att dricka färskt och rent vatten och övningar. Om din hund är den med långt hår, han behöver regelbundna bad för att hålla sig rena och sjukdomsfria.

Sedan kommer utbildningen. En otränad hund kan verkligen vara en dålig husdjur. Du måste vara försiktig när du tränar som du lär honom de rätta kommandona för att lyda utan att vara för hård mot honom. Samtidigt får man inte vara för lätt, för det kan göra hunden tar utbildningen mindre allvar än han borde.

Hundar lär sig att lyda enkelt och de är lätta att träna på grund av deras naturliga lust att behaga ägaren. Vara tillgiven till din hund på alla gånger, för ingenting fungerar bättre än ansträngande träning blandat med lite kärlek. Det är den magiska drycken som misslyckas nästan aldrig.