vad är ditt husdjur personlighet

Potentiella djurägare spendera otaliga timmar forskar alla detaljer för att äga vissa typer av sällskapsdjur, att försöka lista ut vilka lurviga vän är perfekt för dem. Vill du ha en trevlig katt att mysa till efter en lång dag på jobbet, en energisk hund för att hålla dig på tårna eller en glad undulat som hjälper dig att ringa på morgonen?

Det är inte lätt att försöka bestämma ditt husdjur personlighet, lyckligtvis, vi är här för att hjälpa. Välj personlighetstyp nedan som bäst matchar din egen och se motsvarande beskrivning för att ta reda på vilket husdjur är perfekt för dig.

personlighetstyp: friluftsaktiviteter, aktiv, utåtriktad, passionerad, högt

Perfect Pet: Dog. Hundar är det perfekta husdjuret för någon med mycket energi och passionerad. Att välja en hund för ett husdjur innebär ständig vård – inklusive långa promenader minst en gång om dagen. Din utåtriktad personlighet och passion för livet kommer funkar bra med en hund följeslagare eftersom ni båda behöver uppmärksamhet och du får den från varandra. Tyvärr, med din personlighet, kommer någon annan typ av sällskapsdjur lämnar sannolikt du uttråkad och ointresserad.

personlighetstyp: tyst, hem-kropp, introverta, artsy, tyst

Perfect Pet: Cat. Om du är den typen av person som gillar att sitta hemma och mysa med ett glas vin och en fin bok, kommer en katt definitivt en bra match för dig. Medan en katt fortfarande kräver omsorg, kattdjur är mycket lättare att ta hand om jämfört med de flesta andra husdjur, men kommer ändå att ge dig sällskap du letar efter i ett husdjur. En hund kommer att bli för mycket arbete för vad du letar efter – och en fågel eller fisk kommer inte att tillfredsställa dina intressen.

personlighetstyp: on-the-go, upptagen, arbetsnarkoman

Perfect Pet: Fågel eller fisk. Din personlighet stil anger att du har knappt tid att skaffa dig klädd på morgonen och fixa dig en måltid på natten – än mindre ta hand om en annan levande varelse. Men, om du insisterar på att ha ett husdjur är en fågel eller fisk definitivt ideal. Dessa husdjur kräver inte lika mycket arbete som katter och hundar, och kan roa sig för en avsevärd tid. De behöver inte vara promenerade eller tränas som katter och hundar och har en mer avslappnad utfodring schema (vi gissar att du är borta i affärer ganska lite). Men kom ihåg, om du har gjort ett åtagande att ha ett husdjur, är det ditt ansvar att se till att det finns en rolig livsmiljö. Bara för att du är upptagen betyder inte att det är okej att försumma dina husdjur – trots allt, de har också känslor.