vad du behöver veta om akvarium värmare

Som ni många redan har listat ut det finns många saker som du måste göra när du ställer in ditt akvarium. Beroende på vilken typ av fisk som du har i ditt akvarium beror på temperaturen på vattnet. En av de saker som du kommer att behöva för ditt akvarium är ett akvarium värmare. Ett akvarium värmaren är en liten enhet som är placerad på insidan av akvarieglaset som styr temperaturen på vattnet. Det är viktigt att temperaturen är rätt inställd, så att din fisk hålls bekväma.

är akvarium värmare viktigt?

Visste du att de flesta tropiska fiskar är växelvarma djur? Att vara kallblodiga innebär att de inte kan kontrollera sin egen kroppstemperatur så att de inte kan hålla sig varm. Olika typer av fisk har också olika kroppstemperatur så när du köper din fisk väljer de som har samma typ av temperaturkrav annars kommer du att finna att vissa kommer att dö.

Hur vet jag vilken typ av värmare att köpa?

Det beror helt på vilken storlek och typ av ditt akvarium och vilken typ av fisk du planerar att köpa. Det finns tre grundläggande typer av värmare tillgängliga. Det finns det akvarium värmare som helt enkelt hänger på sidan av tanken. De hängande typer av värmare är den mest grundläggande värmeaggregat och är okej för användning i mindre akvarier.

Det finns också en dränkbar typ av akvarium värmare. Detta är den typ av akvarium värmare som föll i vattnet helt till värme och värma akvariet. Dessa är mer praktiskt och mer tillförlitlig att en värmare som hänger på sidan av tanken för att det ger mer konsekvent värme för fisken.

Värmekabeln Systemet används också och används ofta i akvarium med levande växter. Detta är det bästa akvarium värmare eftersom det ger kontinuerlig, jämn värme i hela akvariet. Det kostar mer pengar, men är ett bättre aggregat än de andra två typerna av akvarium värmare.

Eftersom de flesta fiskar är växelvarma och behöver värme för att säkerställa att de överleva och leva bekvämt, blir ett akvarium värmare då en viktig punkt i de flesta hem akvarier. Om din osäker på vilken typ av värmare krävs för ditt akvarium sedan din lokala djuraffär eller akvarium butik är det bästa stället att fråga. 84 grader är ett minimikrav för de flesta tropiska fiskar så vilken typ av fisk, akvarium storlek och växter kommer att avgöra vilken typ av värmare du behöver.