Vad tycker du är det bästa sättet att behandla en katt med urinvägsinfektion

Hur behandlar man en katt med urinvägsinfektion? Om du frågar kattägare hur de behandlar infektionen, skulle du bli förvånad över att höra deras svar. De flesta skulle säga att antibiotika är det bästa sättet att behandla urinvägsproblem hos katter. Andra skulle säga att huskurer är det bästa sättet att behandla infektioner hos katter. Vissa skulle föreslå en homeopatisk metod för urinvägsinfektioner.

Som någon som har erfarenhet av Pet Care, kan jag berätta att det bästa sättet är nog att prova en kombination av ovanstående att se hur dina katter reagerar. Låt oss börja med homeopatiska metoder.

Homeopatiska läkemedel, till skillnad från antibiotika, inte bara dämpa symptomen av urinvägsinfektioner hos katter. De behandlar katten med urinvägsinfektion genom att hjälpa kroppen att upprätthålla ett normalt immunförsvar. De hjälper också kroppen att uppnå ett pH i urinen som naturligt bekämpar infektioner.

Vanliga ingredienser som finns i högkvalitativa homeopatiska läkemedel inkluderar följande ämnen:

Arctostaphylos uva ursi – Detta ämne hjälper till att bibehålla normala pH-nivåer i din katts urin.

Berberis vulgaris-Denna ört stärker immunförsvaret för din katt.

Cantharis – Detta ämne hjälper din katt kissa ordentligt utan problem. Det lugnar också sin urinblåsa.

Staphysagris – Detta ämne förbättrar urogenitala hälsa din katt.

Ser ut som ett mycket enkelt val, inte det? En behandlingsmetod ger bara tillfällig lindring och skadar din katts hälsa på lång sikt. En annan behandlingsmetod ger permanent lättnad och förbättrar din katts hälsa på lång sikt. Kan det finnas en bättre anledning att plocka naturliga mediciner över antibiotika?

Antibiotika är förmodligen den mest förskrivna konventionella sättet. De har en tid testat meritlista för dödande av bakteriell infektion. Du bör också se till att din katt har en ren kattlådan och alltid har färskt vatten att dricka. Ökad urinering kommer att hjälpa din katt att hjälpa sig själv.