välja ett akvarium för barnen

Chansen är stor att så länge du har barn som de kommer att fortsätta att be om nya saker, bättre saker, och mer underhållande saker. De kommer att fråga efter de senaste leksaker, elektronik och spel. Vid någon punkt kommer de att be om dyra kläder, mobiltelefoner och bilar. Förmodligen de flesta barn kommer att be om ett husdjur minst en gång under sin barndom år. Göra ett husdjur en del av din familj kan faktiskt vara en mycket positiv sak för alla inblandade. Tänk att få ett akvarium fullt av fisk nästa gång dina barn börjar stressa dig för något nytt.

Jag råkar älska akvarier, så kanske är jag bara lite partiell. När mina egna barn började stressa mig att få en hund eller en katt för vår familj, äventyras jag och tog hem en medelstor akvarium och tio fiskar att sätta i det. Mina barn var stolta och snabbt glömde sina “behov” av en lurviga vän. Jag var lättad av många skäl.

Typiska husdjur som katter eller hundar tar en hel del arbete och kräver mycket uppmärksamhet. Medan de flesta barn vill ha dem, några barn har en verklig förståelse av den tid och energi det tar att ta hand om husdjur. Att få ett akvarium fullt av fisk kan vara ett bra sätt att lära dina barn om ansvar på ett sätt som de faktiskt kan hantera. Missförstå mig inte – med ett akvarium med fiskar tar arbete – men inte hur mycket arbete som typiska husdjur tar.

Jag älskar också idén om föräldrarna väljer ett akvarium till sina barn eftersom jag tror att en välskött akvarium tillför en hel del skönhet och roligt att ett hus. Gästerna älskar att titta på ett akvarium och att lära sig om olika typer av fisk som det innehar. Barnen kommer att vara stolt över att visa upp sina akvarium och berätta allt de har lärt sig om fisk och omsorg för dem.

Vi vet alla hur upptagen liv idag är. Vi vet att barnen är upptagna inte bara med skolan, men också med många efter skolan och helg aktiviteter. Verkligheten för de flesta familjer är att en hund eller en katt förmodligen inte skulle få den uppmärksamhet och omsorg som de behöver. Den som vill äga ett djur måste ha en realistisk bild av vilken typ av sällskapsdjur ägare kommer de att bli. Det är inte rättvist att ta ett husdjur i ditt hem om du inte kan rätta ge tid, uppmärksamhet och omsorg som den behöver. Därav akvarium fullt av fisk. Lite tid eller energi som behövs, men ändå något för dina barn att fokusera på och ta en nivå av ansvar.