valp potträning uppgifter

Alla hundägare måste träna sin valp till pottan strax efter hemkomsten. Valp potträna bör börja med en kennel, kommer detta att bidra till att påskynda processen (hundar tycker inte om att jorden sina sängar). Skapa en rutin och hålla fast vid det, hundens är vanedjur och kommer att anpassa mycket snabbt, hantera olyckor på ett positivt sätt, inte träffa valpen för att ha en olycka.

Valp potträning kan vara enkelt, när du väl har etablerat en rutin. Skapa en som du och din valp kan leva med och hålla fast vid det. Mata din valp måltider vid samma tid varje dag och ge din valp en läggdags och vakna tid (håller samma tidpunkt varje dag).

När du tar valpen ut till pottan, sätta ett koppel på valp och ta till samma plats varje gång. Ta valpen till anvisad plats och vänta tills valpen pottor. När valpen har lättat sig, beröm valpen för gott uppförande. Valpen vet inte vad som är rätt om du låter dem veta med beröm.

Medan valp potträning olyckor kommer att hända. Om du råkar hitta den, inte slå eller skäller din valp, kan detta orsaka valpen att frukta dig och snart valpen börjar att gömma sig när de behöver gå och så småningom kommer det att bli en vana att gå in i huset (vanor är svårare att bryta). Istället, städa upp det med en bra renare och hålla ett närmare öga på din valp. Om du råkar fånga valpen på bar gärning, säger “nej” och ta valpen utanför mittstråleurin och fortsätt med valp potträning.

Försök att inte ge valpen fria tyglar av huset, detta måste förtjänas. När du inte kan hålla en övervakad öga på din valp, hålla i en kennel eller sätta ett koppel på valp och bära runt med dig (ditt val), bara låt inte valpen av din webbplats. Lär dig tecken på att din valp behöver potta. Om du fånga dem springa i cirklar sniffa marken, ta dem utanför omedelbart.