vård av sällskapsdjur råttor

Förhållandet mellan människor och råttor går tillbaka i historien mycket längre än metallnät burar och klickerträning. Råttor dyrkades av gamla egyptierna och de tros vara en symbol för rikedom i Japan. Människor i Kina, anser råttor en symbol för välstånd och det finns ett tempel tillägnat dem i Indien. Det finns uppgifter om råttor som hålls som husdjur av människor i England under 1800-talet och den första råttan klubben grundades 1976.

Om du funderar på att skaffa en råtta som husdjur finns det några saker du bör veta först. Råttor lever inte länge. De har en normal livslängd på 2 till 3 år. Vissa kommer att leva upp till fem år, men allt över det är ovanligt. De är mycket sociala djur. Om de lämnas ensamma i en bur under lång tid det kommer att påverka deras hälsa – både fysiskt och mentalt. Det är bäst att ge dem en lekkamrat av samma kön och låta dem ur deras bur på en daglig basis. Även om de är ett litet djur, de behöver en större bur än andra djur som är av liknande storlek. De behöver utrymme att röra sig och leka. De kommer också doften märket bara om allt de kommer i kontakt med. Detta inkluderar dig och allt de krypa över. De lämnar sin doft med små droppar av urin. Lukten är inte överväldigande, men kan vara en obehaglig faktum för vissa. Också, glöm inte att hitta en veterinär som kommer att behandla råttor i händelse av en nödsituation.

Råttor är inte dyra husdjur att hålla. De flesta av de kostnader som är up front när få din råtta (er) och bygga upp deras hem. En typisk råtta kommer att kosta runt $ 20 från en uppfödare eller mindre från en butik. Leksaker är bara några dollar. En bur kan köra från $ 50 och uppåt beroende på storlek och alternativ du väljer. Wire mesh burar är det bästa av flera skäl. Aldrig gå med en plast botten bur. Din råtta kommer att tugga igenom det. Kull och trä chew block är mycket billigt.

När du handlar för en råtta att se till att du väljer en som är vaken och uppmärksam på vad som händer runt omkring. En frisk råtta ögon kommer att vara ljusa och glänsande. En ohälsosam råtta kan ha en rinnande näsa eller ögon och vara medveten om eventuella väsande andning eller nysningar.

Mata din råtta är en enkel process. Få lite rått kvarter från din djuraffär för den huvudsakliga delen av sin kost. Hitta en råtta block med sojamjöl istället majsmjöl om du kan. Grain mixar kan vara ett problem eftersom din råtta kommer bara äta hans favorit objekt ur den och lämna resten. Du kan också blanda i lite frukt och grönsaker. Dessa är mycket hälsosamt för råttor, men huvuddelen av deras kost bör fortfarande vara råtta block.