Varför katter ögon är så viktiga för dem

Katter är särskilt bra på att se i mörkret och det är därför de är så bra jägare.

Katter ögon är betydligt större och rundare än en människa i förhållande till resten av kroppen och denna storlek och form tillåter dem att se saker i förhållanden där det finns mycket lite ljus.

Det är därför de kan lätt vandra runt på natten och fånga sitt byte. Om du har otur kan de föra den tillbaka till visa dig i form av buggar, fåglar, möss och alla möjliga andra varelser, att du verkligen inte vill dela säng med mitt i natten.

Katter kommer att föra sin fångst i att visa dig när de letar efter någon form av positivt erkännande och även om du kanske inte vill se vad de har fångats, de bör gratuleras för vad de har gjort där så är möjligt.

Katt syn tillåter bara dem att se klart för ett par fötter, men lyckligtvis de har en angelägen luktsinne som kan hjälpa dem att bli medvetna om annalkande fara.

Katter är också mycket känsliga för vibrationer och kan “känna” någons närvaro innan de kan se dem.

När katter blir äldre kommer de tenderar att vara mindre medvetna och kommer att behöva ytterligare vård så att de inte får problem med hundar och andra djur som de inte har märkt närmar sig dem.

Katter är oförmögna att rotera sina ögon så mycket som människor och många andra djur, men de är mycket mer flexibel och kan rotera huvudet mycket mer och det gör mer än för någon brist på rörelse i deras ögon.

Katter är generellt mer anpassad till rörelse och kan hitta sitt byte mycket lättare i mörker än när det är för mycket solljus.

Ta hand för att se efter dina katter ögon är i ditt, och dina katter, bästa intresse.