Vid vilken ålder ska du ge ditt barn ett husdjur

Om du har barn, kan du vara upp i luften på att få en kattunge, hund eller något annat. Du bör antagligen, men frågan är när?

Barn drömmer om att ha sina egna husdjur. Som föräldrar, kan du bli förvirrad om att få ett husdjur är en bra idé eller inte. Det finns inget rätt eller fel svar, dock. Mycket beror på din personliga situation och mognadsgrad av dina barn.

Om dina barn ännu inte är i skolan, bör de inte ha ansvar över ett husdjur. Det är säkert bra för dig att ha ett husdjur, men du måste vara beredd att göra det mesta av arbetet själv. Barn i denna ålder vet ofta inte att de stör ett djur och de helt enkelt tror att djuret leka med dem. Du måste se till att ditt husdjur kommer att klara sig bra med små barn. Även milda hundar och katter kan bli upprörda när deras svansar dras eller om ett barn trakasserar dem. Om du har en fågel, måste du se till att du har möjlighet att hålla buren utom räckhåll för barn. Små barn älskar att sticka sina fingrar i en fågelbur och en fågel älskar att kväva dem.

Om dina barn är i skolan, de är förmodligen redo för ett husdjur. Men du måste ha en seriös diskussion om huruvida ditt barn kommer att vara ansvarig för alla sällskapsdjur vård eller om den kommer att delas mellan familjemedlemmar. Ett barn ofta kommer överens om att ta hand om ett husdjur. När det är dags att faktiskt göra det, kan de vara mindre benägna. Om ditt barn i allmänhet gör ett bra jobb på att ta hand om hans eller hennes tillhörigheter, då de kan vara redo att ta på sig ytterligare ansvar för ett husdjur. Men, måste du övervaka denna vård som du är ytterst ett ansvar för djurets vård.

Du bör också aldrig köpa ett husdjur på ett infall. Du kommer ofta att se kaniner på en karneval eller en låda av fria valpar på sidan av vägen. Du kan vandra in i en djuraffär i köpcentret och se en söt katt som du vill göra din egen. Undvik frestelsen. Många djur som köps på impuls hamna i skyddsrum. Gör din forskning innan du gör ett åtagande att ett husdjur.

Om du har förberett för ett husdjur och vet vad du får in, kan de vara en stor upplevelse för ett barn. Även vuxna ofta nämna de gånger de tillbringade med sina husdjur som en del av deras favorit barndomsminnen. Det kan finnas en hel del fördelar för djurägande. Många människor känner att det hjälper barnen att få ansvar. Det kan också lära dem att vara snälla mot djuren och kan ha en terapeutisk effekt på många barn. Vissa läkare tror också att ha ett husdjur som barn kommer att bidra till att minska din känslighet för allergier när man är äldre.