vilken hundras är rätt för dig

välja rätt hundras

Hundar var uppvuxna att göra olika jobb i det förflutna, och att de fortfarande bär de egenskaper från att även som följeslagare idag. Olika raser har olika personligheter, vilket gör det viktigt för familjer att välja rätt hundras för deras livsstil. Till exempel, om du är en aktiv familj du kanske vill ha en aktiv ras, och om du bor i en lägenhet som du antagligen vill ha en liten ras. Det är verkligen inte rättvist att fråga vilken ras är bäst eftersom varje hund är olika, precis som människor, och olika hundar är bättre lämpade för olika familjer. Det finns ingen bästa rasen, men det finns bättre raser för dig!

Det finns hundratals raser att välja mellan, vilket kan göra det svårt. Det skulle ta evigheter att veta varenda rasens personlighet.

När du väljer en ras dess också viktigt att tänka på hundens genetiska hälsoproblem. Vissa raser är predisponerade för vissa sjukdomar.

Det finns några egenskaper hos hundar som bör cosidered när man väljer en ras:
– Om du är ny på att äga en hund du kanske vill överväga huruvida rasen är bra för nya hundägare.
– Motion krav är viktiga för en hundens hälsa. Om de inte får tillräckligt med motion kan de bli överviktiga, destruktiva, och inte en mycket trevlig hund att leva med. Du bör överväga huruvida förföljaavel motion kraven är lämpliga för din livsstil.
– Storleken på hunden bör också övervägas. Om du bor i en lägenhet eller ett hus utan en gård, kanske du vill överväga en liten hund.
– Den inlärningsförmåga av en hund är också viktigt. Det skulle vara lättare att huset träna och träna lydnad med en hund med högre inlärningsförmåga.
– Buller kan också vara ett problem. Om du bor i en lägenhet, får en bullrig hund inte vara det bästa valet.
– Om du har barn, eller om hunden kommer att vara runt barn, bör du överväga om hunden skulle vara bra med barn eller inte. Vissa hundar är mer skonsam och tolerant med barn. Vissa hundar är mild, men de kanske inte vara lekfull nog för ett barn. Det finns mycket att tänka på här.
– Om du har hundar eller andra husdjur, bör du också överväga huruvida rasen kommer att vara bra med dem.