west highland terrier att ta hand om denna ras

Om du precis har tagit hem en west highland terrier, sedan tror att på nolltid kommer du att belönas med hängiven, glad och trogen hund som älskar att vara runt människor. Denna ras med tydlig vit päls är känt för att vara modig men ändå vänlig. Och precis som alla andra hundras, dessa små hundar behöver vårdas på rätt sätt för att hålla dem friska, glada och ge dem förmånen att nå sin prime.

Här är några tips du kan finna nytta i att ge din älskade husdjur den vård han verkligen förtjänar:

Ett. Denna ras behöver inte täta bad. Om du gör det kommer bara utlösa allergier och torra frågor hud med tanke på att de är benägna till det. A west highland terrier måste badas en gång i månaden eller ännu bättre på en längre intervall. Milt schampo eller diskmedel utan schampo speciellt framtagen för hundar bör användas vid bad tid att hålla huden frisk och uttorkad samtidigt förhindra uppkomsten av allergier och hudproblem.

2. Även om de inte behöver täta bad, är frekvent borstning mycket imoprtant att hålla pälsen ren. Borstning bör göras runt tre gånger i veckan med en kort borste. Grooming hemma är okej men om du tänker ha en show husdjur, är det en bra idé att ha din westie tränas av en professionell eller erfarenhet groomer. När du är medveten om vad en show westie ser ut, du kan prova grooming din själv.

Tre. Naglarna ska hållas korta därmed trimning varannan vecka rekommenderas. Håret runt tassarna bör också trimmas. Ägarna måste också tänka på att öronen ska hållas rena och torra för att förhindra att olja och vax uppbyggd innan det leder till öroninflammation.

4. Högkvalitativ hundmat spelar en mycket stor roll i varje hunds liv. Som sådan, är ägaren därför i uppgift att för djurets näringsbehov. Veterinär rådgivning är stort behov i denna fråga.

Fem. Dessa energiska men små-medelstora hundar måste släppa sin sipprar energi därför regelbunden motion är nödvändigt för denna ras för att hålla sig frisk, fysiskt och mentalt. Underlåtenhet att tillhandahålla regelbunden exericse kan leda till destruktivt beteende problem såsom tugga, gräva och överdrivet skällande.

Eftersom dessa hundar är roliga kärleksfulla små varelser, kan deras medverkan i varje familj verksamhet vara fysiskt och psykiskt bra.